egen reklame for www.fitfocus.no
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
For noen år siden lagde jeg en sunnere variant av riskrem her på bloggen hvor jeg brukte cottage cheese å få litt av den samme konsistensen som risene gir kremen.
Den ble veldig populær, men samtidig var det flere som gjerne ville ha en variant uten cottage cheese.
Til ca. 4 porsjoner trenger du:
Ingredienser
- 12 ss chiafrø
- 5 dl mandelmelk
- 2 dl hakkede mandler
- 2 ts vaniljepulver (eller vanilje essens)
- 3 ss fibersirup clear eller annen søtning
Start med å røre dette sammen og sette kaldt i minst 30 minutter
Fremgangsmåte
- 2 dl kremfløte
- 300 gram frosne jordbær
Pisk så 2 dl kremfløte til krem. Mot slutt tilsetter du chiagrøten og pisker kraftig
Blend jordbærene til saus og server.
Jeg må få lov til å nevne at riskrem kanskje er det beste jeg vet om når det kommer til desserter. Men denne varianten den ble nesten bedre. Og eneste grunn til at jeg skriver nesten er at det føles litt galt å si at den ble bedre 😉
Hva oppnår du ved å bytte ut risengrøt med chiafrø?
- mer stabilt blodsukker
- mer fiber
- mer proteiner
- færre kalorier
- metter lengre
Det vil alltid komme en jul, en sommerferie, en periode med mange bursdager eller hektiske tider på jobben som gjør at du ikke klarer å prioritere en sunn livsstil.
Nøkkelen til gode, varige resultater ligger ikke i å hoppe på stadig nye dietter etter en slik periode, men å lære å balansere gode vaner, kos og hektiske perioder som en del av en sunn livsstil!
Og grunnen til dette er at jeg hvert år arrangerer FIT JULEBOOTCAMP for medlemmene på www.fitfocus.no. I fjor var kurset fult før jeg i det hele tatt hadde offentliggjort det, men nå som vi har lansert NYE fitfocus.no kan vi ta inn flere deltagere enn tidligere!
Du kan laste ned første uka gratis HER
DU kan også delta på de to første ukene – gratis – før du eventuelt bestemmer deg for å delta. Ved å registrer deg HER
Hva koster det om du bestemmer deg for å delta? 99kr – uten bindingstid.
Hei, hvilket vaniljepulver anbefaler du? 🙂
Mvh
Mariann
Skal mandlene være finhakkete? Min ble så bløt så lurer på om jeg gjorde noe feil med krempiskingen.
Ellers var den veldig god jeg tilførte bare litt mer søtning (Sukrin) ☺️
Min ble også veldig rennede/bløt. Gjorde jeg noe feil?
Min ble også veldig rennende/bløt. Hva gjorde jeg feil?
Kan man bruke noe annet en fløte av melk? Typ soya/ eller andre?
Jeg brukten den med Gryr krem av kokos og raps og den fungerer ypperlig! Kjøpte den på Kiwi
Noen forslag til å lage den melkefri?
Hva erstatter man fibersirup med? Det er ikke leger å få kjøpt. Lurer også på hva man erstatter fibersirup med i marsmellow oppskriftene?
Hadde vært kjekt om det kom svar på overnevnte, lurer også ang vaniljepulver, evnt vaniljesukker. Kommer svarene privat tro siden det ikke skjer her?
Jeg lagde den og den ble bare HELT NYDELIG! Brukte oppskriften akkurat som det står og det ble ikke rennende. Men jeg hadde chiablandingen hele natten og brukte ferdig hakkede mandler. Brukte ikke vanlig krem med kokos og raps-krem fra Gryr. Tusen takk for oppskriften!!!!
Jeg hadde også halv teskje vanlijeesens