Da jeg spurte hvilke oppskrifter dere ønsket i den nye boka mi sto en sunn variant av pasta carbonara høyt på manges ønskelister. Problemet var bare at boka alt hadde ganske mange retter i kategorien «pasta», så det får eventuelt bli i bok nummer tre 😉
Heldigvis så har jeg jo en blogg. Og jeg vil jo gjerne gi dere det dere vil ha – så sunn carbonara skal det bli!
Pasta er byttet ut med squash, men du kan så klart bruke fullkornspasta i stede.
Til 3 personer:
Ingredienser
- 2 squash
- 150 gram bacon eller chorizo
- 200 gram kylling
- 1 purre
- 1 paprika
- 3 never spinat
- 1 boks små tomater
- 3 fed hvitløk
- 1/3 rød chili chili
- 3 fed hvidløg
- 200 gram kremost naturelle
- Sitronsaft
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Start med å dele bacon i terninger og stek den. Legg til siden. Del opp kyllingen i små biter. Gjennomstek denne og legg til siden.
- Hakk hvitløk og chili. Skjær opp purre og paprika. Stek først hvitløk og chili i litt olje. Tilsett så purre og paprika og stek dette i et par minutter på middels varme. Tilsett spinat og tomater. Stek videre til spinaten har falt sammen.
- Tilsett kremost og rør rundt til kremosten har «smeltet». Smak så til med salt, pepper og sitronsaft.
- Ved inn kylling og bacon.
- Strimle squashen med en ostehøvel eller spiralizer.
- Server med sausen.
Håper det smaker!
Stort Smil
Desiree
Hei, dette virker som en god pastarett, men en carbonara er det ikke. Carbonara inneholder egg og parmesan, det er det som skiller den fra andre pastaretter.
Carbonara eller ikke, dette var en veldig god oppskrift! Jeg byttet ut baconet med spekeskinke, så ble middagen litt magrere. Ble også veldig godt. Tusen takk for at du deler så mye bra 🙂