Ok, for det første så er denne mandelbunnen opprinnelig et forsøk på en lavkarbo bløtekakebunn. Et vellykket forsøk om jeg så skal få si det selv, så feel free til å lage bare bunnen uten epler og vaniljekrem, del den i to og fyll den med hva du måtte ønske. Den er luftig, akkurat passe fuktig og smaker et hint av marsipan.
For det andre så angret jeg en smule på at jeg tok meg bryet å lage vaniljekrem til denne. For kaken hadde smakt helt nydelig uten den ekstra innsatsen. Så har du dårlig tid – dropp den. Når det så er sagt så ble kombinasjonen virkelig en innertier, så igjen har du tid til å lage vaniljekrem også – DO IT!
Jeg har brukt en liten springform på 15cm i diameter til denne kaka. Du kan bruke en vanlig springform, men da vil jeg anbefale deg å doble røren. Steketiden bli da ca.45 minutter i stede for 35 minutter.
LAG KREMEN FØRST!
Ingredienser
- 1 Vaniljestang
- 4dl Helmelk
- 6 Eggeplommer
- 4ss Sukrin
- 2 ss potetmel eller maizena
Fremgangsmåte
- Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
- Ha alle ingredienser i en kjele og varm forsiktig opp til kokepunktet,uten å la det koke. Rør rundt til kremen har tyknet.
- Hell kremen ut i en dyp tallerken og sett kaldt.
Over til selve kaka:
Ingredienser
- 4 egg
- 170 gram sukrin gold
- 2 ts bakepulver
- 200 gram mandelmel eller mandler malt til mel i en blender/kjøkkenmaskin
- 1 stort, syrlig eple
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader. Kle spingformen med bakepapir i bunn og smør sidene med litt olje. Del opp eple i båter.
- Pisk egg og sukrin til en luftig eggedosis. Pisk så inn mandelmel og bakepulver litt og litt.
- Fordel røren i spingformen og trykk eplebitene halvveis ned i kaka. Fordel vaniljekremen mellom eplebåtene.
- Stekes midt i ovnen i ca. 35 minutter. Avkjøl før servering.
Som dere sikkert skjønner kommer dere til å se mer til denne kakebunnen på bloggen! Den er så god!
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Kan en bruke fettredusert mandelmel?
Eller hva blir forskjellen? 🙂
?
Så deilig ut , men tåler ikke melk , kan man erstatte med mamdelmelk eller liknende . Med vennlig hilsen Eli
Du kan bruke gryr sin matfløte 🙂
Hei!
Prøvde meg på denne i dag, doblet en halv gang (6 egg, 300g mel osv), men synes det ble mer en deig enn en røre?
Står i ovnen nå, så jeg er spent på resultatet. Smakte på «røren», ingenting i veien der! 🙂
«Krydret» i tillegg eplebåtene med en blanding av ristede mandler/brunt sukker/kanel før jeg stappet dem nedi, det var ikke dumt det heller! 😉
-Smaken var god, men den var altfor tørr 🙁
Skal min ikke vende mandelmelet forsikig inn ? Kan man rør med maskin ?
Veldig mye sukrin gold . Har du prøvd å bake med mindre ? Er ikke så glad i så søt kake.