Vi har alle noen smaker som vi forbinder med sommer. For meg er det blant annet lam, hvitløk og aubergine. Utgangspunktet for denne gryta ble aubergine. Jeg hadde en til over i kjøleskapet og hadde egentlig lyst til å lage en vegetargryte med kikerter. Men da jeg dra på butikken for å handle kikerter falt jeg over lammekjøttdeig på tilbud, og ja – det er ofte sånn oppskriftene mine blir til.
Lammekjørrdeigen ble med hjem, og sammen med en del rester fra kjøleskapet ble denne deilige gryta resultatet.
Du kan fint bytte ut lammekjøttet med karbonadedeig, kyllingkjøttdeig eller min oppbrinnelige plan – kikerter og røde linser.
Du trenger:
Ingredienser
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 aubergine
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- Babyspinat
- 2 glass tomatsaus m/basilikum
- 1 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- 1 ts chiliflak
- 1 ts paprikapulver
Fremgangsmåte
- Kutt opp løk, hvitløk og aubergine. Ha litt olje i en gryte og stek kjøttdeig, løk, hvitløk og aubergine.
- Tilsett oppkuttet paprika, tomatsaus og krydder, og kok opp.
- Tilsett babyspinat i gryta før servering.
Gryta ligger på neste ukes kostplan inne på www.fitfocus.no da servert med blomkålris, men annet passende tilbehør kan være ris eller brød.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree