Ja, hva skal man si om denne brownien?
Bloggen har fra før av flere varianter av søte og sunne(re) brownies. Så om ikke du har lyst til å følge akkurat denne oppskriften, så finner du flere HER For magien i denne deilige desserten er ikke nødvendigvis brownien, men toppingen! Jeg mener – norske jordbær og sjokolade ganache 🙂 For en kombinasjon!
Til brownien trenger du:
Ingredienser
- 240 g aubergine
- 80 g kokosolje
- 200 g mørk sjokolade (sukkerfri eller 86%)
- 100 g sukrin gold
- 40 g mandelmel (kan lages ved å blende mandler)
- 40 g kakaopulver
- 1/2 ts bakepulver
- 2 egg
Til ganache trenger du:
Ingredienser
- 1,5 dl fløte
- 150 gram mørk sjokolade (sukkerfri eller 86%)
1 kurv jordbær
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader
- Skrell og kutt auberginen i terninger, og kok bitene i vann i 5 minutter
- Hell av vannet og tilsett sjokolade og kokosolje (den varme auberginen vil smelte sjokoladen)
- Når det hele har smeltet, heller du det i en blender eller foodprocessor
- Tilsett så alle de tørre ingrediensene, og blend til du får en helt glatt masse
- Til slutt tilsetter du eggene og fortsetter med å blende til massen er helt glatt igjen
- Hell røra i en liten form, kledd med bakepapir
- Stekes i 40 minutter, til den har noen sprekker på toppen og er litt klissete inni
- Avkjøl kaken helt
- Varm opp fløten til kokepunktet. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. La den avkjøles i 10 minutter.
- Del opp jordbærene og legg dem på kaka. Helle ganachen over.
Selv om bloggen har flere varianter av brownie kan jeg virkelig anbefale denne. Konsistensen er m a g i s k!
https://www.instagram.com/p/BzacIJUIq-K/?utm_source=ig_web_copy_link
Følg meg gjerne på Instagram HER
Stort Smil
Desiree
Hei! Gleder meg til å prøve denne! hva betyr en liten kakeform? Typ rund springform eller enda mindre? 🙂
Kan man bruke smør istedenfor kokosolje?
Kan denne fryses? evt uten jordbæra?