BROWNIE MED SJOKOLADE GANACHE OG JORDBÆR | fri for sukker og gluten

2. juli 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Ja, hva skal man si om denne brownien?

Bloggen har fra før av flere varianter av søte og sunne(re) brownies. Så om ikke du har lyst til å følge akkurat denne oppskriften, så finner du flere HER For magien i denne deilige desserten er ikke nødvendigvis brownien, men toppingen! Jeg mener – norske jordbær og sjokolade ganache 🙂 For en kombinasjon!

Til brownien trenger du:

Ingredienser

  • 240 g aubergine
  • 80 g kokosolje
  • 200 g mørk sjokolade (sukkerfri eller 86%)
  • 100 g sukrin gold
  • 40 g mandelmel (kan lages ved å blende mandler)
  • 40 g kakaopulver
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg

Til ganache trenger du:

Ingredienser

  • 1,5 dl fløte
  • 150 gram mørk sjokolade (sukkerfri eller 86%)

1 kurv jordbær

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader
  • Skrell og kutt auberginen i terninger, og kok bitene i vann i 5 minutter
  • Hell av vannet og tilsett sjokolade og kokosolje (den varme auberginen vil smelte sjokoladen)
  • Når det hele har smeltet, heller du det i en blender eller foodprocessor
  • Tilsett så alle de tørre ingrediensene, og blend til du får en helt glatt masse
  • Til slutt tilsetter du eggene og fortsetter med å blende til massen er helt glatt igjen
  • Hell røra i en liten form, kledd med bakepapir
  • Stekes i 40 minutter, til den har noen sprekker på toppen og er litt klissete inni
  • Avkjøl kaken helt
  • Varm opp fløten til kokepunktet. Ta kjelen vekk fra varmen og rør inn sjokoladen til den er helt smeltet. La den avkjøles i 10 minutter.
  • Del opp jordbærene og legg dem på kaka. Helle ganachen over.

Selv om bloggen har flere varianter av brownie kan jeg virkelig anbefale denne. Konsistensen er m a g i s k!

https://www.instagram.com/p/BzacIJUIq-K/?utm_source=ig_web_copy_link

Følg meg gjerne på Instagram HER

Stort Smil

Desiree

2. juli 2019 | Godis og kaker, Oppskrifter

Kommentarer (3)

  1. Hei! Gleder meg til å prøve denne! hva betyr en liten kakeform? Typ rund springform eller enda mindre? 🙂

Comments are closed.