egen reklame
Kan bestilles hos ark.no HER og norli.no HER
Noen ting trenger ikke en lengre introduksjon. Og disse sjokoladebarene faller helt klart innenfor ting som ikke trenger introduksjon! Jeg mener – sprø kjeks, karamell og sjokolade! Hva mer kan man si?!
Til bunn trenger du:
Ingredienser
- 2 dl mandler blendet til mandelmel
- 40 gram smeltet smør
- 2 ss SukrinGold sirup eller honning
- 1 klypesalt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader – over/undervarme.
- Smelt smør og rør inn alle ingrediensene.
- Bre bunnen utover en kledd bakeplate. Den skal være ca. 0,5 -1 cm tykk.
- Stekes i 15 minutter
Til karamell trenger du:
Ingredienser
- 4 dl dadler – uten sten
- 1 dl mandel smør eller tahini (sesam paste – du finner det på vanlig matbutikk)
- 0,5 dl SukrinGold sirup eller honning
- 0,5 dl helfet kokosmelk (den tykke delen)
- 0,5 ts salt
- (100 gram mørk sjokolade til topping)
Fremgangsmåte
- Mos alle ingrediensene sammen i en stavmikser.
- Bre karamellen utover bunnen og sett den i frysa i 10-20 minutter
- Del opp i passe barer.
- Smelt sjokolade over vannbad og dypp eller pensle sjokolade på hver bar.
- Oppbevares kaldt.
Disse får fort ben og gå på!
Hei! Disse ser supergode ut!! Blir det 2 dl om man har ferdig malt mandelmel?
Hvor mange kcal er det ca pr 100g på disse?
Skulle gjerne hatt en oppskrift på barer som ikke blir klissete å ha med på tur om sommeren……. Twixbarene dine er sikkert gode, men føler det kan bli klinete nå på sommeren.
De var skikkelig gode
Er dette greit å ha som mellommåltid?