Søtpotet var naturlig nok en av de første grønnsakene jeg introduserte Herman for da han skulle begynne med smaksprøver. Og kanskje ikke så overraskende – han elsket det!
Så da jeg skulle begynne å lage polarbrød til ham eksperimenterte jeg litt med å lage polarbrød med søtpotet i. Både for å gi brødene litt mer smak, farge og for å lure inn litt ekstra grønnsaker der jeg kunne. De har jo ikke så store magesekker disse små. Derfor er det viktig å sørge for å fylle dem med næringsrik mat.
Brødene er utrolig enkle å lage, og holder seg saftige i flere dager. De kan så klart også fryses. De tiner fort på kjøkkenbenken over natten.
Til 5-6 små polabrød:
Ingredienser
- 1 kokt søtpotet (ca. 300 gram)
- 3 dl havremel (eller annet grovt mel)
- 2 ts bakepulver
- 1 klype salt ( unnlat dette hvis du baker til små barn)
Fremgangsmåte
- start med å sette ovnen på 180 grader varmluft.
- Mos søtpoteten og tilsett alle de andre ingrediensene.
- Rør sammen til du får en fast deig. Juster evt med litt vann. Rull ut 5-6 kuler som du klemmer flate og former til små polarbrød.
- Stekes midt i ovnen i 15 minutter
Med det så er blogg uka sparket i gang!
Stort Smil
Desiree