Dette er faktisk de beste knekkebrødene jeg har smakt på lenge! Ikke det at de smaker søtpotet? Men søtpoteten gjør helt klart noe med smaken, som jeg bare digger!
Noe annet jeg drigger er å lure ekstra grønnsaker inn i kostholdet, derav ideen om å prøve å lage knekkebrød med grønnsaker i og derav en ny favoritt oppskrift på bloggen!
TIL CA 20 KNEKKEBRØD TRENGER DU:
Ingredienser
- 1 stor (ca. 350 gr) søtpotet
- 2 dl solsikkefrø
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 1 dl gresskarfrø
- 1 dl chiafrø
- 2 dl krustakli
- 2 ss fiberhusk
- 1 ts salt
- kokende vann
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 160 grader varmluft.
- Kok søtpoteten og mos den med en stavmikser.
- Ha linfrø og chiafrø i en bolle og hell over kokende vann, til frøene akkurat dekkes. La det stå å svelle i 10 minutter.
- Bland linfrø og chiafrø med søtpoteten, og deretter blander du inn det tørre.
- Fordel massen på to stekeplater. Legg et bakepapir over massen og kjevle så flatt som mulig.
- Rut opp med et pizzahjul.
- Stekes i 70 minutter – følg med de siste 10 minuttene da steketid avhenger litt av ovn og tykkelse
Oppbevares i en helt tett boks!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocus.no) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Jeg tåler ikke chiafrø. De kan sikkert bare utelates, eller kan jeg erstatte de med noe annet?
Hei, treng man fiberhusk??
Går det uten varmluftsovn?
Hvor mye kokende vann bruker du?