CHILI SIN CARNE | med søtpotet og qinoa

20. november 2018 | Middag

Da jeg la ut oppskriften på supergranola her om dagen advarte jeg dere om at dere kom til å se mer qinoa på bloggen fremover. Og her kommer neste oppskrift i rekken. En skikkelig smakfull middag som fyller på med masse grønnsaker, fiber og plantebaserte proteiner!

TIL 4 PERSONER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1 søtpotet
  • 2 fed hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1/2 rød chili
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn paprika
  • 1 boks kidney bønner
  • 1 boks sorte bønner
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 3 ss tomat pure
  • 100 g qinoa
  • 2 ss tacokrydder
  • 5 dl vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Tilbered qinoa som beskrevet på pakken.
  2.  Skrell søtpoteten og hvitløken. Finhakk hvitløken, løken og chilien, og kutt paprikaene og søtpoteten i terninger. Skyll kidneybønnene og de sorte bønnene i kaldt vann.
  3. Varm opp en tykkbunnet kjele med litt olje til middels varme. Stek løken og hvitløken til løken er gyllen. Ha i chilien, paprikaene og søtpoteten og stek videre i ca. 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpuréen og tacokrydderet, og la det småkoke i ca. 10 minutter.
  4. Tilsett bønnene og quinoaen i gryten når det gjenstår ca. 2 minutter av koketiden. Smak til med salt og pepper. Ha over frisk koriander ved servering.

Ha gjerne noen limebåter, nachos, avokadoskiver og kesam til!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

20. november 2018 | Middag