Nå dere er det ikke lenge før boka mi blir sendt til trykkeriet. Og det betyr at jeg e n d e l i g begynner å få litt ledig tid til å leke meg på kjøkkenet igjen!
Du har kanskje ikke lagt merke til at jeg har vært borte 😉
Jeg føler i alle fall at det er kjempe lenge siden jeg har hatt tid til å være kreativ på kjøkkenet. De fleste oppskriftene til boka ble til i sommer, og høsten har blitt brukt til å ta bilder og skrive tekster…
Så i dag, for første gang på lenge har jeg ett nytt matpakketips til deg! Kjempe enkle og supergode matpakkemuffins. Bakt med grovt mel og havregryn, med ost, skinke og grønnsaker i.
TIL 8 STORE MUFFINS TRENGER DU:
Ingredienser
- 1 dl havregryn
- 2 dl lettmelk
- 1 egg
- 200 g grovt speltmel eller havremel
- 4 soltørkede tomater
- 200 g kokt skinke i terninger
- 100 g frosne erter
- 100 g revet ost
- 1 ts bakepulver
- 1 ts salt
- 1 ts oregano
- 1 ss olje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 grader.
- Rør sammen havregryn og melk og la dette stå i 15 minutter.
- Hakk de soltørkede tomatene.
- Rør så inn egg og olje. Vend inn skinke, ost, erter og tomater.
- Bland sammen bakepulver, salt, oregano og mel.
- Rør sammen det våte og det tørre.
- Fordel deigen i 8 store muffinsformer.
- Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Muffinsene kan fint fryses, og her har jeg et supert tips til deg!
Deler du dem i to før du fryser dem ned kan du legge dem frosne i matboksen om morningen. Da holder de evt frukt og annen mat avkjølt, men rekker å tine før lunsj.
Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Hei!
Jeg lurte på en ting. Jeg pleier å starte dagen med varmt vann med en halv sitron og eplecidereddik, kan jeg ha kollagen i dette vannet og få alle næringsstoffene?
Jeg er faktisk usikker på om sitron/eddiken påvirker kollagenet 🙂 Man bruker jo dette når man koker kraft for å trekke ut ekstra kollagen fra bena 🙂
Jeg ville bare si tusen takk for at du deler så mange fine oppskrifter 🙂
Takk 🙂