ELTEFRIE PROTEINRUNDSTYKKER AV HAVRE & RUG | uten melk eller egg

23. oktober 2018 | Boller & Brød

Vanligvis lager man proteinrundstykker av cottage chees/kesam, egg og havregryn. Skikkelig godt alternativ til den vanlige brødskiva, men å kalle det rundstykker blir kanskje litt feil. Det er jo mer scones.

Jeg får stadig spørsmål om å komme med en oppskrift på disse uten å bruke egg eller meieriprodukter.

Nå er jo dette det som gjør disse «rundstykkene» så proteinrike, så jeg måtte virkelig gå i tankeboksen for å finne noe som kunne gi like høyt protein innhold. Tilslutt fant jeg et supert alternativ, som ikke bare gir et høyt protein innhold, den øker også fiber innholdet!

Kan du gjette hva det er?!

Svaret er tørre, røde linser!

Linser er kanskje blant de mest undervurderte varene du finner i butikkhyllene! Proppfulle av proteiner, fiber og folsyre.

Her har jeg enkelt malt tørre linser til mel og erstattet noe av det «vanlige» melet i en av mine favoritt oppskrifter med det. Funket kjempe bra!

 

TIL 6 STYKKER TRENGER DU:

Ingredienser

  • 1/4 del pakke fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 3 dl kaldt vann
  • 1 dl havregryn
  • 200 gram tørre, røde linser
  • 3 dl havremel
  • 1 dl fint rugmel

Fremgangsmåte

  1. Kjør linsene til mel i en blender eller stavmikser.
  2. Rør sammen alle ingrediensene og la røren stå i kjøleskapet over natten eller i 6-8 timer.
  3. Sett ovnen på 220 grader.
  4. Fordel deigen med en skje utover en kledd bakeplate, pensle med vann og strø over havregryn.
  5. Stekes midt i ovnen i 10 – 12 minutter

Linsene gir rundstykkene høyere innhold av proteiner og fiber. De gir også en fin farge, men ingen smak.

 

Følg meg gjerne på Instagram eller Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 

23. oktober 2018 | Boller & Brød

Kommentarer (7)

  1. Når jeg kverna linsene til mel, synes jeg det melet både lukta og smakte rart. Rugsmaken kjente jeg ingenting til

Comments are closed.