SUKKERFRI KARDEMOMMEKNUTER | og et supert baketips

26. august 2018 | Boller & Brød

God søndag!

 

Med tanke på at jeg ennå ikke er ferdig med å tømme epletreet burde jeg helt klart ha fylt disse med eplefyll, men siden bloggen alt har det bestemte jeg meg for å prøve meg på kardemommeknuter. Personlig er jeg mer glad i disse enn kanelfyll, men om du ikke er enig med meg er det bare å bytte kardemommen i fyllet ut med kanel.

 

Deigen er denne oppskriften.

Til fyllet trenger du:

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram sukrin gold
  • 2 ss kardemomme

 

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage deigen som anvist i oppskriften. La den heve til dobbel størrelse.
  2. Rør sammen fyllet.
  3. Kjevl deigen ut et stort rektangel og bre fyllet utover halve. Start nederst og jobb deg opp til litt over midten. Brett den andre halve over.
  4. Så over til det supre trikset! Del deigen i to på tvers, pakk inn i plastikk og sett i kjøleskapet. La deigen bli helt kald. Da blir det nemlig mye lettere å lage knuter etterpå.
  5. Del deigen opp i 10 strimler og lag knuter.
  6. La deigen etterheve med ovnen varmes opp til 220 grader over og under varme.
  7. Pensle dem med egg eller melk. Stekes rett under midten i 10 minutter

Følg meg gjerne på Instragram (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

 

 

26. august 2018 | Boller & Brød