reklame: FITFOCUSE – matkasse
Fiskemiddager er noe jeg stadig må ta tak i her hjemme. For selv om vi alle sammen elsker fisk, så er det så er det noe som alt for ofte går i glemmeboken.
Heldigvis så inneholder matkassen min alltid en fiskemiddag, noe som også betyr at jeg hver uke må lage minst en ny fiskeoppskrift og ta bilder til oppskriftshefte! Men jeg skulle ønske at vi av og til fikk inn to fiskemiddager i uka.
Denne fiskesuppen er perfekt for late sommerdager. Ikke bare er den rask, enkel og billig. Den inneholder også ekstra mye grønnsaker!
MIDDAG PÅ UNDER 15 MINUTTER!
TIL 4 PERSONER TRENGER DU:
Ingredienser
- 300 g sellerirot
- 1 stk pastinakk
- 400 g gulrøtter
- 1 stk purreløk
- 1 stk gul løk
- 750 g torskefilet
- 1 pakke fiskebuljong
- 3 dl lett matfløte
- 1 stk sitron
- olje
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- salt
- pepper
Fremgangsmåte
-
Skrell og kutt selleriroten, pastinakken og gulrøttene i staver. Skyll purreløken og kutt den i skiver, og grovhakk løken.
-
Skjær fisken i grove biter.
-
Stek rotgrønnsakene, løken og purreløken i litt olje til løken er blank.
-
Kok opp 8 dl vann og fiskebuljongen i en kjele.
-
Fiskesuppebase: Smelt 3 ss smør i en kjele. Ta kjelen av platen og visp inn 3 ss hvetemel. Spe på med buljongvannet fra punkt 3, litt og litt, mens du rører godt. Tilsett deretter matfløten og grønnsakene fra punkt 2, og gi det hele et oppkok.
-
Fiskesuppe: Ta kjelen av platen og tilsett fisken. La fisken trekke i ca. 5 minutter, til den begynner å flake seg. Smak til med salt, pepper og saft fra sitronen, og server!
SERVER GJERNE MED GROVT BRØD TIL!
Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER