Den siste uken har vært helt magisk her ute på sommerøya! Sol, varme, grønne skoger, mild sjøbris, epletrær i full blomst og grøftekanter fulle av gule løvetenner. Det er dager som dette jeg må klype meg selv litt ekstra hardt i armen og innse hvor utrolig heldig jeg er.
Fridagene har blitt brukt til å komme i gang med hagen, grilling, hygge med familien, sene dukkerter fra brygga – i det hele tatt en forsmak på sommeren som er rett rundt hjørnet.
I fjor startet jeg en ny kategori på bloggen med fokus på tilbehør til nettopp grillmat. På tide å oppdatere den er det ikke?
Denne salaten er en av mine personlige favoritter! Den passer til alt av kjøtt, fugel og fisk, og er alltid en stor hit rundt bordet!
TIL 6 PERSONER TRENGER DU:
Ingredienser
- 400 gram frosne aspargesbønner
- 3 paprika
- 1 dl pinjekjerner
- 6 soltørkede tomater
- Fetaost
- Oliven
- Rødløk
- Frisk dill
- Oliven olje
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 250 grader – grill
- Del paprikaene i to og fjern kjernen.
- Legg dem utover et stekebrett med skinnet opp. Sett stekebrettet rett under grill elementet og grill til skinnet blir sort og bobler opp. Avkjøl helt før du drar skinnet av paprikaene og hakker dem grovt.
- Hel opp rødløk, soltørkede tomater og dill.
- Kok opp litt salt vann og hell over det frosne bønnene. Hell vannet av igjen.
- Rist pinjekjernene på en tørr panne.
- Bland sammen bønner, paprika, rødløk, tomater, fetaost, dill og oliven.
- Hell over litt olivenolje, salt og pepper.
Her ser du salaten sammen med første forsøk på langtidshevet foccacia på spelt. Ble skikkelig luftig og godt, så neste gang jeg baker det skal jeg dele oppskriften. Lover!
Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER