ELTEFRITT GRYTEBRØD | med rug og chiafrø

1. mars 2018 | Boller & Brød

I går fikk vi endelig tømt alle flyttekassene med kjøkkenutstyr (hele 12 stykker) og i dag fant jeg stuegulvet 😉 Hva blir det neste? Jo kommoder, garderober og klær! Så begynner det meste å komme på plass.

På plass igjen må også denne bloggen, så etter en liten ukes opphold gir jeg deg ukas brød!

ELTEFRITT GRYTEBRØD | med rug og chiafrø

Eltefrie brød er helt geniale å lage i helgen. Bare sleng sammen deigen før du legger deg på søndag, smekk det inn i ovnen søndag morgen, og vips så kan du servere deilig, hjemmebakt brød til frokost og lunsj!

Denne gangen har jeg laget en variant med chiafrø og rug. Rett og slett fordi jeg synes vi bruker alt for lite rug her i Norge! Chiafrø tilfører brødet sunne fettstoffer og gjør det super saftig. Så – don´t skip it!

Til et brød trenger du:

Ingredienser

  • 500 g lyst speltmel
  • 500 g lyst rugmel
  • 0,5 dl chiafrø
  • 2 ts tørrgjær
  • 10 dl kaldt vann
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Ha mel, frø og salt i en bolle
  2. Tilsett kaldt vann og bland godt sammen
  3. Ha over et kjøkkenhåndkle eller plast og la deigen stå på benken i minst 8 timer, maks 12.
  4. Sett gryten du vil steke brødet i inn i en for varmet ovn på 250 grader. Nederste rille.
  5. Når gryten er varm tar du den ut og smører den med litt smør og strør mel i bunn.
  6. Ha litt mel på bordet og velv deigen ut.
  7. Vend den i melet og legg den så oppi gryten.
  8. Stekes først med lokket på i 45 minutter.
  9. Ta lokket av og stek i nye 20 minutter.
  10. Ta kjelen ut av ovnen og la brødet avkjøles i gryten i minst 30 minutter

TIPS: du kan bruke samme deig for til å steke rundstykker om du synes det tar for lang tid å steke et helt brød. Del deigen opp i 10 til 12 emner, vend i litt mel og stek midt i ovnen i 10-12 minutter på 180 grader varmluft.

 

Følg meg gjerne på InstagramFitfocuse). For mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

1. mars 2018 | Boller & Brød