/reklame for eget konsept/
Når jeg utvikler oppskrifter til appen min er det ganske mye som står i fokus. Maten skal så klart smake godt, den skal ha riktig næringsinnhold, den skal være kjapp, billig og enkel å tilpasse til barn.
Disse kjøttbollene er et klassisk eksempel. De er fulle av skjulte godsaker for kroppen, dropper du chilli i oppskriften så blir de mildere i smak og om ikke du har prøvd å servere ertepurè til barna dine før – do it! De elsker det!
Til 3 personer
Til kjøttbollene trenger du:
Ingredienser
- 1 gul løk
- 1 nevne grønnkål eller spinat
- 1 egg
- 1/d dl lettkokte havregryn
- 1/2 rød chilli
- 400 gram karbonadedeig
- Salt og pepper
Til ertepure:
Ingredienser
- 300 gram frosne erter
- 1 ts smør
Rødkålsalat :
Ingredienser
- 6 dl snittet rødkål
- 3 dl grønnkål
- 1 grønt eple
Dressing: sitron og ingefærshot oppskrift HER
Fremgangsmåte
- Start med kjøttbollene:
- Finhakk løk, chilli og kål.
- Bland dette sammen med karbonadedeig, egg, havregryn, litt salt og pepper.
- Form til små kjøttboller på størrelse med en spise skje.
- Brunes i stekepannen.
- Stek dem ferdig i ovnen på 220 grader over og undervarme – 15 minutter
- Lag salaten:
- Snitt rødkål, grønnkål og eple.
- Hell over 3-4 ss dressing.
- Ertepure:
- Hell kokende vann over de frosne ertene.
- Vent 2 minutter og hell vannet av igjen.
- Mos ertene sammen med litt smør.
Følg meg gjerne på Instragram eller Snapchat (desireeandersen) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
heisann:) hvorfor skal det være havregryn i ?:)