Saftige speltrundstykker med havrekli

8. juni 2017 | Boller & Brød

Alle gode ting er tre! For tre forsøk hva det det tok meg for å gjøre disse rundstykkene bloggverdige. Første forsøk ble smaksgodkjent av Daniel, men jeg var ikke helt fornøyd. Andre forsøk ble bra, men jeg måtte teste en gang til for å være helt sikker på at oppskriften satt!

Enkle, grove, myke og saftige rundstykker – bakt på spelt og havrekli!

Til 8-10 rundstykker trenger du

Ingredienser

  • 350 gram siktet speltmel
  • 50 gram havrekli
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss honning eller sukker
  • 1/2 ts salt
  • 0,5 dl rapsolje
  • 4 dl lunken melk

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen mel, kli, gjær og salt
  2. Varm opp melk sammen med sukker og olje
  3. Elt sammen det våte og det tørre i minst 10 minutter
  4. Heves på et lunt sted i 1 time
  5. Rull ut deigen til 8-10 rundstykker
  6. La dem etterheve i 30 minutter
  7. Pensle med melk og strø over det du måtte ha av frø eller havregryn
  8. Stekes på 200 grader – over og undervarme i ca 15 minutter

Perfekt kveldsmat!

Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Stort Smil

Desiree

8. juni 2017 | Boller & Brød