Jeg elsker asiatiske smaker, men av en eller annen grunn blir det ganske langt mellom disse rettene på middagsbordet. Jeg mistenker at det har noe med mengden ingredienser å gjøre. Jeg har nemlig alltid vært typen som unngår retter med alt for mange detaljer. Hvorfor vet jeg ikke, for dette er skikkelig fast food! Og ingrediensene har jeg stort sett alltid i skapene!
Så ikke la deg skremme av lengden på ingredienslisten. Detter er kjapp, sunn og smakfull middag på sitt beste! Og den smaker like godt varm som kald.
Til 2 personer trenger du:
MARINADE + DRESSING
Ingredienser
- 1 dl rapsolje
- 0,5 dl saltredusert soyasaus
- Saften av 1 lime
- 2 ss honning
- 2 fed hvitløk
- 1 terning frisk ingefær på 2×2 cm
- 1/2 rød chilli uten frø
- 3 ss peanøttsmør uten salt*
Skal brukes i dressingen – ikke i marinaden
Fremgangsmåte
- Blend alle ingrediensene utenom peanøttsmørret
- Sett halve marinaden til siden
- Blend resten med peanøttsmørret
SALATEN
Ingredienser
- 300 gram kyllingbryst
- 4 gulrøtter
- 1 rødløk
- 1 rød paprika
- 2 dl frisk koriander
- 1 liter grønnkål eller spinat
Fremgangsmåte
- Kutt opp kyllingen og hell over marinaden – la dette stå i 15 minutter
- Kutt opp alle grønnsakene i små biter – bortsett fra gulrøttene
- Gulrøttene skal bli til «nudler». Strimle dem opp med en ostehøvel eller spiralizer
- Stek kyllingen og sett til siden
- Stek grønnsakene til de faller litt sammen
- Bland alt sammen
- Server med dressingen
Lag gjerne ekstra til lunsj dagen derpå!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree