Gårsdagens middag dagens blogg er det ikke det vi sier?
Dagens er en tex mex inspirert burger med avokadokrem, spicy chillisaus, frisk coleslaw, søtpotetbåter og et par små overraskelser!
Til 4 personer trenger du:
Ingredienser
- 4 burgere med høyt kjøtt og lite fettinnhold
- 4 grove bugerbrød
- 2 avokadoer
- 2 rødbetter
- 1 liten sellerirot
- 2 gulrøtter
- 1 bunt frisk koriander
- 1 lime
- Chilliflak
- Beregn 1/2 stor søtpotet per person
Valgfritt tilbehør: ost og bacon
Fremgangsmåte
- Del søtpotetene i båter, dryss over olje og salt og stek på 220 grader i 20 minutter
- Skrell og riv rødbet, sellerirot og gulrot på et rivjern
- Miks det hele sammen med saften av en lime og 1 ss chilliflak – sett kaldt
- Mos avokado til en glatt masse. Smak gjerne til med litt salt og pepper
- Stek burgerene og monter
De små sunne overraskelsene fant jeg på Tjøme kolonial her om dagen! De har nemlig begynt å ta inn en del norskproduserte fermenterte produkter! Jeg har prøvd surkålen også, men denne er min absolutte favoritt! Jeg har funnet Facebook siden til Eimealt HER.
Med til en god burger hører også god drikke. Og min store favorittdrikke hverdags som fest er også fermentert! Råstad Kombucha. Med ingefær så klart 😉
Hva er det som gjør fermentert mat så sunt?
Det er en hel serie av innlegg i seg selv, men jeg har skrevet litt om det HER. Uansett så håper jeg burgeren smaker!
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree