Hei fra fjellet. Før vi satte nesen mot ski og hygge på Hafjell kastet jeg sammen denne sjokoladekaken. Tanken var egentlig å lage en ny frokostkake til dere, men oppskriften må jobbes litt mer med først. Denne trenger litt mer proteiner og litt mindre sjokolade før den kan spises til frokost altså 😉
Til 15 biter trenger du:
Ingredienser
- 1 revet squash
- 1 beger skyr med kaffe og vanilijesmak
- 5 store dadler uten sten
- 1 dl varmt vann
- 5 ss sukkerfritt eplesyltetøy
- 2 egg
- 2 ts vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang
- 1 dl havregryn malt til mel
- 2 ts bakepulver
- 1,5 dl bakekakao
- 1/2 ts salt
- 100 gram mørk eller sukkerfri sjokolade til glassur.
Kaken blir glutenfri ved å bruke glutenfrie havregryn-
Kaken blir melkefri ved å bytte ut skyr med vanlig soya yoghurt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over og undervarme 175 grader.
- Hell det varme vannet over dadlene
- Bland sammen alt det våte.
- Kjør dadler og vann til en masse med blender- tilsett i det våte.
- Miks sammen det tørre og rør dette inn i det våte.
- Hell over i en form og stekes i 50 minutter
- Hakk sjokoladen og strø den over med en gang kaken kommer ut av ovnen
Jeg har brukt en 33×22 form.
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree