Det første jeg tenker på når jeg ser bollekaka mi er at noen ting burde man overlate til de som virkelig kan dette med baking! Jeg får aldri en bollekake til å se bra ut! Men den smaker godt da! Også er den sukkerfri!
Til deigen trenger du en porsjon speltbolle med yoghurt oppskrift HER
Til vaniljekrem trenger du:
Ingredienser
- 1 pakke elorado sukkerfri vaniljesaus
- 1,5 dl kremfløte
- 1,5 dl lettmelk
Fremgangsmåte
- Visp pulveret inn i væsken og kok opp under konstant omrøring.
- Når sausen tykner til krem ta den vekk fra varmen, men rør rundt i et par minutter til.
Til glassur trenger du:
Ingredienser
- 200 gram kremost
- 200 gram sukrin melis
- 1 ts eddik
Røres sammen
Tilbered bollekaken slik:
Fremgangsmåte
- Lag deigen etter anvisning og sett til forheving 45 – 60 minutter
- Tilbered vaniljekremen og sett til avkjølning
- Trill ut 9 boller – får du mer deig til overs så lag boller av disse og frys ned
- Plasser en bolle i midten av en stor spingform og 8 rundt – la det være litt mellomrom
- Sett til etterheving i 30 minutter
- Trykk ut en grop i hver bolle og ha oppi vaniljekrem
- Stek på 200 grader over og undervarme – nederste rille i 20- 25 minutter.
Tilbered glassuren, men ikke ta den på før kaken er helt avkjølt 🙂
Så kommer det en del linker! Hold deg fast!
Sukkerfri formkake med bær – som også kan bli til eplekake eller sjokoladekake
Følg meg gjerne på Instagram (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER
Stort Smil
Desiree
Jeg klarte ikke oppdrive den sukkerfrie vaniljesausen på tampen.. tok en med sukker, men det jeg lurer på er om du bruker riktig mengde væske ifht hva som står på pakka eller om du bruker litt mindre?