Sukkerfrie kanelknuter- bakt uten helsekostprodukter

14. januar 2017 | Boller & Brød

Jeg må få sagt det, igjen. Jeg har ikke noe i mot helsekostprodukter. Kjøkken skuffene mine er fulle av dem, og du finner masse oppskrifter her på bloggen med diverse produkter i, MEN jeg synes at det er utrolig morsomt å vise at man kan lage sunne saker med ting man finner på butikken også. Slagordet mitt er jo

– Det skal være lett å leve sunt.

Og det skal være lett for alle, også de som ikke har tilgang til flotte helsekostbutikker.

Dagens innlegg er et leserønske. Jeg har mange oppskrifter på diverse snurrer på bloggen, men jeg så på det som en god mulighet til å lage en ny oppskrift! Jeg elsker nemlig kanelknuter!

Til deigen trenger du:

 

Ingredienser

  • 1/2 pakke fersk gjær for søte deiger 
  • 1 ts salt 
  • 4 ss honning eller fibersirup Clear 
  • 3 ss smeltet smør 
  • 5 dl lunken melk 
  • 1 dl gresk yoghurt naturelle 
  • 300 gram fullkorn hvetemel 
  • 700 gram hvetemel + litt til til justering og utbakning

Fremgangsmåte

  1. Ha gjær, honning, avkjølet smør , yoghurt og melk i en boller. Rør til gjæren er oppløst.
  2. Tilsett melet og elt deigen godt i minst 10 minutter – VIKTIG for godt resultat. Jo lengre tid du bruker på å kna deigen sammen jo bedre er det.
  3. Sett deigen til heving i minst en time



Til kanelfyllet trenger du:


Alternativ 1:

1 banan

150 gram blødt smør

4 ss honning eller fiber sirup

5 ss kanel


Mos bananen godt og rør sammen alle ingrediensene. Har du blender eller stavmikser ville jeg brukt dette for å få en helt glatt masse.


Alternativ 2:

20 dadler uten stein (jeg LOVER at det ikke smaker dadler av dette)

3 ss kanel

1 knipe salt

Litt vann. Jeg brukte ca 0,25 dl. Spe på litt og litt.


Kjør alt til en glatt masse med stavmikser eller kjøkkenmaskin.


Alternativ 3:

4 dl sukkerfritt eplesyltetøy

4 ss smør

8 ss kanel


Alt moses med en stavmikser til en glatt masse.


NÅR DEIGEN ER FERDIG HEVET:


Sett ovnen på 220 grader – varmluft


Følg instruksene i video.


La knutene etterheve i 15-30 minutter


Stekes på midterste rille i 10-13 minutter

Dagens frokost faktisk!


Følg meg gjerne på Snapchat 
(Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min HER

Smil

Desiree

14. januar 2017 | Boller & Brød

Kommentarer (8)

  1. Hei 🙂
    Jeg har hverken fiber sirup eller fullkorn mel, kan jeg bruke speltmel og agavesirup i stedet?

Comments are closed.