Proteinrik frokostkake – gir deg sunn og rask frokost hele uka. Perfekt til barnas matboks!

11. januar 2017 | Frokost

 

Frokost er kanskje det måltidet de fleste sliter med i hverdagen. Trøtt og dårlig tid er så klart grunnen til det. Som et anti – frokstmennske selv har du min fulle sympati! Men, det er ingen tvil om at en god frokost er med på å danne grunnlaget for en sunn dag og et stabilt blodsukker, og da er løsninger som denne kaka gode å ha!

Denne frokostkaka er både sukkerfri, glutenfri og laktosefri. Skikkelig saftig, metter lenge og er full av proteiner. Den holder seg i kjøleskapet i 5 dager, utgjør 4-5 frokoster og er like god i hånda på vei til jobb som i barnas matbokser.

Blir ikke stort bedre enn det gjør det?

Til en kake trenger du

 

Ingredienser

  • 100 gram mandler

     

  • 50 gram gresskarfrø

     

  • 50 gram kokosmasse (kan byttes ut med mer frø)

     

  • 3 små bananer

     

  • 4 egg

     

  • Noen dråper vanilje essens eller 30 gram proteinpulver med vaniljesmak

     

  • 1 ts kardemomme

     

  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 grader varmluft.

     

  2. Miks nøtter og frø – mal så dette til grovt mel mes stavmikser eller bleder.

     

  3. Bland så bananer, egg og vanilje. Dette kjøres så til en glatt masse med stavmikser eller blender.

     

  4. Rør sammen det våte og det tørre, tilsett bakepulver og kardemomme.  Hell røren over i en brødform. Stekes i 35 minutter.

 


Du kan så klart tilsette bær og frukt i røren om du vil det.

Deler du kaken i 8 biter vil jeg si at 2 biter er passe til frokost. Evt 1 bit sammen med en frukt eller en yoghurt. Oppbevares i plastboks i kjøleskapet.

Om du er skeptisk til bananer, så er det flere som kan bekrefte at denne ikke smaker «banankake», men da vil du kanskje like denne frokost kaken bedre. Den er bakt uten banan.

Følg meg gjerne på Snapchat (Fitfocuse) for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge Facebook siden min.

Stort Smil

Desiree

 

11. januar 2017 | Frokost

Kommentarer (3)

  1. Hei! Fikk lyst til å lage disse, men har alt utenom gresskarfrø. Er det noe annet jeg kan bruke? Solsikkefrø eller mere mandler?
    Hilsen Hilde 🙂

  2. Hei. Jeg lagde denne ikveld, og den var drit god ☺️ Men jeg sliter med en travel hverdag og lurer derfor på hvordan du tror denne er å fryse ned? Slik at jeg kan lage flere på engang når jeg først står på kjøkkenet ☺️

Comments are closed.