Jeg merker helt klart at interessen for sunn mat og trening er avtagende i disse dager. Helt greit, jeg har det litt sånn selv. Og det er helt greit. Man trenger et avbrekk en gang i blant. Meeeeen litt sunn mat og fysisk aktivitet hører kosen til hos oss, så da prøver jeg å inspirere dere til det samme;)
Før Vilde reiste for å feire julaften hos pappaen sin rakk vi å slenge i sammen disse herlighetene. De er egentlig mine havreboller, men tilsatt eplebiter og julekrydder. Skikkelig gode som de er, men nydelige med litt ost på.
Til 9 boller trenger du:
1 pakke fersk gjær
7 store dadler uten sten
4 dl lunkent vann
1 dl gresk yoghurt
3 dl havregryn
2 revne epler
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/4 ts ingefær
1/4 ts nelik
1 ts salt
600 gram fullkorns hvetemel evt 50/50 med havremel
1 egg til pensling
Slik gjør du:
- Ha gjær, dadler og lunkent vann i en bolle. Mos det hele sammen med en stavmikser.
- Tilsett så yoghurt, eple, gryn og krydder. Bland godt.
- Rør inn melet. Elst så deigen i minst 10 minutter.
- Settes til heving i ca. 1 time.
Form 9 – 11 boller. La dem etterheve i nye 30 minutter.
I mens varmer du ovnen opp til 250 grader, over og under varme. Sett inn bollene og stek dem i 5 minutter. Senk så temperaturen til 200 grader og stek i nye 12- 15 minutter.
NAM!
Har du lyst til å stemme meg frem som årets trenings/helseblogg kan du gjøre det
HER
Disse så utrolig gode ut 🙂
Ser super gode ut! 😀