Søte juleboller med eplebiter; fri for sukker

21. desember 2016 | Boller & Brød

Jeg merker helt klart at interessen for sunn mat og trening er avtagende i disse dager. Helt greit, jeg har det litt sånn selv. Og det er helt greit. Man trenger et avbrekk en gang i blant. Meeeeen litt sunn mat og fysisk aktivitet hører kosen til hos oss, så da prøver jeg å inspirere dere til det samme;)

Før Vilde reiste for å feire julaften hos pappaen sin rakk vi å slenge i sammen disse herlighetene. De er egentlig mine havreboller, men tilsatt eplebiter og julekrydder. Skikkelig gode som de er, men nydelige med litt ost på.


Til 9 boller trenger du:

1 pakke fersk gjær

7 store dadler uten sten

4 dl lunkent vann

1 dl gresk yoghurt

3 dl havregryn

2 revne epler

1/2 ts kanel

1/2 ts kardemomme

1/4 ts ingefær

1/4 ts nelik

1 ts salt

600 gram fullkorns hvetemel evt 50/50 med havremel

1 egg til pensling


Slik gjør du:

  1. Ha gjær, dadler og lunkent vann i en bolle. Mos det hele sammen med en  stavmikser.
  2. Tilsett så yoghurt, eple, gryn og krydder. Bland godt.
  3. Rør inn melet. Elst så deigen i minst 10 minutter.
  4. Settes til heving i ca. 1 time.

Form 9 – 11 boller. La dem etterheve i nye 30 minutter.

I mens varmer du ovnen opp til 250 grader, over og under varme. Sett inn bollene og stek dem i 5 minutter. Senk så temperaturen til 200 grader og stek i nye 12- 15 minutter. 
NAM!


Har du lyst til å stemme meg frem som årets trenings/helseblogg kan du gjøre det 

HER


21. desember 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (2)

Comments are closed.