Den enkleste julekaken av dem alle må være havreflarn! De er faktisk så enkle at de kan kastes sammen mellom frokost, matpakkesmøring og dusj på morraen 😉 Det var i allefall det jeg måtte gjøre i dag for å få kabalen til å gå opp!
Ekstra lukseriøse blir de så klart om du dypper dem i sjokolade, men jeg synes de smaker best akkurat som de er!
Til ca. 20 stykker trenger du:
4 dl glutenfrie havregryn
1,5 dl fiber sirup gold
50 gram smeltet smør
Slik gjør du?
- Bland sammen alle ingrediensene
- Legg røra i små topper på et steke brett. Ca 1 ss per topp
- Stekes på 220 grader, over og undervarme, i 10 minutter
- Om ikke de flyter helt utover kan du ta dem ut etter 5-6 minutter og dra dem litt utover.
- De blir helt stive når de er avkjøt
Enklere blir det bare ikke.
Stort Smil
Desiree
Snakker om «less is more»?! Genialt. Takk!
Hei!Jeg digger bloggen din, og ikke minst så er jeg veldig glad i havreflarn. Men jeg har ikke nok smør, tror du det er mulig å blande med halvparten smør og halvparten olje?
hvor mange kalorier per stykk? 🙂
tori: Godt sagt 🙂
Dina: Troooor ikke det vil bli stivt? Hva med å bare lage halv porsjon? 🙂
Linnea: Ingen aning :9
De så veldig gode ut 🙂 Holder de seg sprøe om man oppbevarer de i boks i romtemperatur fram mot julaften/romjula ?
Ser nydelig ut! 😀
Torill: Jeg har mine på kjøkkenet i en plastboks 🙂
Anonym: Det kan du, men mengden kommer ann på hvilken type søtning 🙂
Har lettkokte havregryn og store havregryn. Hva egner seg best?
Anne-Berit Fosse: lettkokte 🙂
Prøv med proteinhavregryn fra axa! Knallgode med litt ekstra crisp, og ingen ulempe med litt ekstra proteiner :-)Du inspirerer masse, Desiree!
Hvilket smør bruker du?
Ann Helen: Røros smør er min favoritt akkurat nå, men vanlig smør funker fint 🙂 Smør – ikke maragring 😉
Iselin Hove: Nå handler jo alt om mengde, men ja 🙂
Turid: Finner ikke det noe sted :/
MMMM til og med ustekt så smake deigen nydelig ( å jeg er ingen smaker, ) mmm lover godt kanskje dette blir min datters favoritt 🙂
Havreflarn er bare så magisk godt! Didde lignet veldig på en oppskrift jeg har fått av svigermor, som moren hennes kaller «Mandeldrømmer». De har blitt min nye julekake-favoritt, og lages på nesten helt lik måte, bare at man bruker hakkede/malte mandler isteden. Jeg liker å bruke både mandle rog havre. Skikkelig godt. <3
Mmmmmm…… kjempegode!
Tom for Gold.. Kan man bruke Fiber sirup clear eller Yaconsirup istedenfor?
Trine: Ja 🙂 Smaker bare ikke det samme 🙂