Spis magen flat Meny #15

28. november 2016 | Ukesmenyer

Ny uke, ny meny. Selv om vi nærmer oss desember vil dere altså ha flere menyer ut på bloggen. Jeg må si at jeg nok har merket en ny trend der de siste par årene. Tidligere år kunne jeg se at lesertallene gikk sakte nedover jo nærmere jul vi kom. Sunn mat og trening var liksom noe vi mistet litt interessen for i november og desember. Vi tar det til nyttår mentaliteten rådet.

Men i år  hører jeg  stadig utsagn som at man må yte for å nyte, at julekosen hører jula til og at folk er innstilt på å holde de gode vanene ved like også i denne høytiden. Det må jeg si gleder meg. 

 


Vi tar innholdet i oppskriftene først, så kommer selve menyen tilslutt i innlegget.


Spis nok proteiner.

Veldig mange sliter med å få i seg nok proteiner i løpet av en dag. Magre proteiner metter lenge, inneholder lite kalorier og gir et stabilt blodsukker. Alt dette er nødvendig for å minske midjemålet.

Som en tommelfinger regel burde dagens 3-4 hovedmåltider inneholde ett av alternativene under.


Proteiner:

  • 150 gram kylling, kalkun, biff, svinekotelett, annet magert svinekjøtt.
  • 150 g karbonadedeig, kyllingkjøttdeig, svinekjøttdeig eller lignende med max 10% fett.
  • 2 egg.
  • 200 g hvit fisk eller skalldyr.
  • 150 g rød fisk.
  • 150 g skyr, mager kesam, cottage cheese, gresk yoghurt, yoghurt naturelle, 0% youghurt.
  • 250 g bønner eller linser



 


Spis riktig fett.

Fett har heldigvis fått et bedre rykte de siste par årene. Kroppen trenger fett, og spesielt når du ønsker å få mindre fett! Men det er ikke et fett hva slag fett.

Velg kilder fra planterike og fet fisk, da det ofte er disse fettsyrene vi får for lite av.

Men hva med kaloriene?

Det er ikke store mengde fett som skal til. 3 porsjoner i løpet av en dag dekker de flestes behov. Det er også viktig å huske at fett gir både stabilt blodsukker, mindre søtsug og god metthetsfølelse!

 


En porsjon fett tilsvarer :

  • 2 ss planteoljer
  • 1/2 avokado
  • 5 valgfrie nøtter
  • 3 ss pinjekjerner, gresskarkjerner, sesamfrø, linfrø, chiafrø, ol.

 


Spis nok grønnsaker :

Kropp er kjemi, og det er derfor folk faktisk studerer på skole i årevis for å kunne hjelpe andre til en sunnere helse.

Den treninger alle sine vitaminer, mineraler, fettstyrer, aminosyrer, antioksidanter, osv for å kunne fungere opptimalt. Samtidig er den utrolig tilpassningsdyktig når den ikke får det den skal!
 

Men denne tilpasningen er ikke alltid like velkommen hos oss.

Ta for eksemple et så kjent mineral som magnesium. Denne er essensiell for over 300 prosesser i kroppen. Blant annet er den med på å holde blodukkeret stabilt. Et stabilt blodsukker har direkte sammenheng med forbrenning av nettopp bukfett.


Sett deg som mål å spise 3-5 frukt og grønt om dagen.


 


 


Hva med karbohydratene?

Dette er et punkt hvor de lærde strides veldig.

Min personlige erfaring med mine kunder er at man får veldig gode rsultater om man kutter ned på sukker, stivelse, pasta, ris, korn og brød, men jeg ser ingen grunn til at man skal leve uten grovt brød, poteter og grove kornprodukter.

Anbefalt for en vanlig voksen tilsvarer ca. 1/8 del av en tallerken, og det passer jo egentlig fint siden de fleste av oss trenger å spise mer proteiner og mer grønt enn det vi gjør i dag.


Trener du mer, trenger du mer!


Frokost

Protein pannekake


HER


 

 


Lunsj

Eggerøre med skinke og grønnsaker 

2 egg

3 skiver kokt skinke

Hakket paprika, løk, tomat og urter

Chilliflak, salt og pepper

Stek først grønnsaker og skinke

Hell over vispede egg og krydder. Vend det hele sammen på panna.


Shutterstock

 


Middag

Klar grønnsaksuppe med kyllingkjøttboller


HER


 


Kvelds

Maiskaker med pålegg


HER


Du finner flere menyer


HER



Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree


28. november 2016 | Ukesmenyer