En av de mest populære oppskriftene her på bloggen er mine søte og sunne Smash. Disse lages med maiskaker, og da er det så klart ekstra gøy å få gjøre et samarbeid med nettopp Friggs Maiskaker.
Noen ganger tar vi en «fitness vri» og spiser dem som påfyll etter hardere treningsøkter, men oftest blir de brukt til å lage sunne søtsaker som disse!
Det er latterlig enkelt, og vanvittig godt!
Du trenger:
4 Friggs maiskaker med chiafrø og havsalt
100 gram 86 % sjokolade
2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk
20 gram smør
4 ss fiber sirup gold
Trinn 1:
- Knus maiskakene
- Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn maiskakene
- Ha over i en brødform kledd med bakepapir og sett til siden.
Trinn 2:
- Ha fløte, smør og fiber sirup over i en kjele
- Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
- Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.
TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.
Trinn 3:
Hell karamellen over sjokoladen og sett til avkjøling
Perfekt til førjulstiden!
Maiskakene finner du i de fleste dagligvarebutikker.
Hva bruker du maiskaker til?
Stort Smil
Desiree
Unni: ja 🙂
Ser jo helt nydelig ut! 😀
May: kjøleskap 🙂 holder til de er spist opp 😉
Ser veldig godt ut :-)Mulig jeg spør dumt men jeg lurer på en ting , du skriver både i trinn 2 og 3 at karamellen skal avkjøles ..i trinn to skal den helles over bunn å avkjøles , hvilken bunn?Å i trinn 3 skal den helles over sjokoladen å avkjøles ? Er denne karamellen myk hele tiden slik at den kan helles kald også eller har jeg misforstått helt her 😉
Kan man bruke fiber sirup clear?
Bjørg: bare skrevet det to ganger 😉
Åse: ja 🙂
Du har så mange spennende oppskrifter (har til gode å prøve noen ennå) 🙂 Kan du ikke samle dem og lage en kokebok??! 🙂
Anonym: Det blir sendt ut i dag 😉 1 søndag i advent står det 🙂
Ser kjempegodt ut! Kan jeg lage disse med vanlig honning/sirup eller agavesirup?
Kan jeg lage disse med vanlig honning eller sirup? Evt agavesirup? Ser utrolig godt ut!
Skal karamellen på disse være seig som f.eks. Smørbukk? Min ble omtrent samme konsistens som Hapå på tross av at den kokte i over 30 min.
Elisabeth: Nei, den skal være som «hapå» 🙂
Kan Fiber sirup erstattes med eks. honning eller annen søtning? 🙂
Tusen takk for en FANTASTISK bra og motiverende blogg med fokus på sunnhet og ikke fanatisme! Deilige oppskrifter også, DU har reddet meg fra total sukkeravhengighet 🙂 ! Du, karamellen min i denne ble så tynn? Smakte himmels men konsistensen ble bare som tykk melk. Kan det ha med at jeg brukte Vikingmelk i pulver som jeg blanda til melk? Eller? Takker for svar, denne blir lagd mange mange ganger til 🙂
Da må du bare koke den lengre 🙂