Crispy sjokoladekubber med karamell; fri for sukker

23. november 2016 | Jul
/skrevet i samarbeid med Friggs/

En av de mest populære oppskriftene her på bloggen er mine søte og sunne Smash. Disse lages med maiskaker, og da er det så klart ekstra gøy å få gjøre et samarbeid med nettopp Friggs Maiskaker. 

Noen ganger tar vi en «fitness vri» og spiser dem som påfyll etter hardere treningsøkter, men oftest blir de brukt til å lage sunne søtsaker som disse!

Det er latterlig enkelt, og vanvittig godt!


Du trenger:

4 Friggs maiskaker med chiafrø og havsalt

100 gram 86 % sjokolade

2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold


Trinn 1:

  1. Knus maiskakene
  2. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn maiskakene
  3. Ha over i en brødform kledd med bakepapir og sett til siden.


Trinn 2:

  1. Ha fløte, smør og fiber sirup over i en kjele
  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.
  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.


Trinn 3:

Hell karamellen over sjokoladen og sett til avkjøling

Perfekt til førjulstiden!

Maiskakene finner du i de fleste dagligvarebutikker.

Hva bruker du maiskaker til?


Stort Smil


Desiree

23. november 2016 | Jul

Kommentarer (16)

  1. Ser veldig godt ut :-)Mulig jeg spør dumt men jeg lurer på en ting , du skriver både i trinn 2 og 3 at karamellen skal avkjøles ..i trinn to skal den helles over bunn å avkjøles , hvilken bunn?Å i trinn 3 skal den helles over sjokoladen å avkjøles ? Er denne karamellen myk hele tiden slik at den kan helles kald også eller har jeg misforstått helt her 😉

  2. Du har så mange spennende oppskrifter (har til gode å prøve noen ennå) 🙂 Kan du ikke samle dem og lage en kokebok??! 🙂

  3. Skal karamellen på disse være seig som f.eks. Smørbukk? Min ble omtrent samme konsistens som Hapå på tross av at den kokte i over 30 min.

  4. Tusen takk for en FANTASTISK bra og motiverende blogg med fokus på sunnhet og ikke fanatisme! Deilige oppskrifter også, DU har reddet meg fra total sukkeravhengighet 🙂 ! Du, karamellen min i denne ble så tynn? Smakte himmels men konsistensen ble bare som tykk melk. Kan det ha med at jeg brukte Vikingmelk i pulver som jeg blanda til melk? Eller? Takker for svar, denne blir lagd mange mange ganger til 🙂

Comments are closed.