Når du kikker inn i kjøleskapet og innser at du har alt du trenger for å lage verdens beste karamellsjokolade! Ja da gjør du det!
Du trenger
Til bunn:
2 dl mandler blendet til mandelmel
40 gram smeltet smør
2 ss fibersirup gold
1 krm salt
Slik gjør du:
-
Smelt smør og rør sammen alle ingrediensene -
Stekes på over og undervarme 175 grader i 15 minutter
Til Karamellfyll:
2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk
20 gram smør
4 ss fiber sirup gold
Slik gjør du:
-
Ha alt over i en kjele. -
Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter. -
Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.
TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.
BYTTELISTE:
Mandler kan byttes ut med samme mengde havregryn for de med nøtteallergi.
Fibersirup gold kan byttes ut med sukrin gold
Smeltet, mørk sjokolade til toppen.
Lyst til å se meg lage dette steg for steg?
Da kan du se det på dagens snapchar, navnet er Fitfocuse
Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Hei! Hvilket smør anbefaler du å bruke?
Charlotte: Vanlig smør går fint 🙂
Ah, de så dødsgode ut <3
8 min steketid som snapchat el 15 som i oppskriften her?!
Tori: det stemmer her, måtte steke min lengre på snap 🙂
Hvor mange kcal er disse ca? Er det hverdagssnacks?
kan man bruke soft flora spesial (melkefri) i stedet for smør?
Det så godt ut 😀
Oi!! Dette så godt ut! Skal testes ut 😀
Kan man erstatte smøret både i bunnen og i karamellen med kokosfett 🙂 ?
Bruker du en brødform eller?
Hvilken form har du det i ?
Nam nam!! De så utrolig gode ut 🙂 Lages det i form eller langpanne? 🙂
NAM! Går det an å bytte mandler ut med havregryn, og blir det samme mengde ellers da? 🙂
Karboinnhold?
Kan man bruke noe annet enn mandelmel?
De så gode ut! Hvordan sjokolade brukte du på toppen 🙂 ?
Kan man bruke fibersirup clear i stedet for gold?
Hvor kjøpes fibersirup gold og hvor stor form??Hva står : salt 1 krm for ?
Hei! Hvor stor form bruker du?
Jeg har bare fiber sirup clear i skapet. Blir det veldig feil i forhold til gold? Vet ikke hva som er forskjellen annet en fargen jeg :p
Så veldig gode ut! Er det mulig å bruke noe istedet for fibersirupen? Hvor mange kalorier ca. blir det i disse? 🙂
Søtet eller usøtet vikingmelk?
Ble såå glad når jeg fant denne, men ser ikke ut som den passer min diett :-/ jeg kan spise ting med maks 10 prosent/gram fett per 100 gram.. Skikkelig godtesyk etter 1 mnd på diett.
Anonym: usøt 🙂
Hei Desiree :-)Skal lage denne på lørdag som helgekos og rakk så vidt å se snapen når du lagde dette for et par dager siden. Jeg husker ikke om du sa 2dl mandler eller 2dl ferdig mandelmel..Takk for en kjempebra blogg!Hilsen Renate
Renate B: 2 dl mandler 🙂
Kan man bruke noe annet enn mandler?
Suzanne: Er en bytteliste, og der står det havregryn 🙂
Hvis man tilfeldigvis har mandelmel i skapet, hvor mye skal man bruke av det da?
Rosa: 2 dl 🙂
Lagde de i dag og de ble veldig gode på smak! Men; karamellen min ble ikke fast som det ser ut som din ble… Den er mer som krem-konsistens og mye lysere. Har det noe med at jeg brukte sukring gold istedet, eller at den ikke er kokt nok? Andre tips?
Eva: Da må du koke litt lengre 🙂
Hei.Har lyst å prøve disse i dag, men tror du det er mulig å bruke honning i stede for fibersirupen?
Ok! Tips: Jeg har kuttet de opp i små «sticks» og lagt de i fryseren. Kjempegode kalde, også holder de lengre (på alle måter;-)
Disse prøvde jeg. De jogget lett inn i munnen:-*<3 tenkte å lage disse til min brors bursdag på mandag. Jeg fikk ikke den smeltet sjokoladen så fin som på bilde. Smurte den bare utover. Hva har du gjort med sjokoladen får å få den så glatt? 🙂
Camilla: Helte den over og så vippet jeg på formen i stede for å smøre 🙂
Takk for svar:-* da blir det smooth sjokkis på barene denne gang:-D
Så kjempe godt ut! Vet du om det er mulig å bytte ut fibersirup/sukrin gold med honning?
Vilde: Ja 🙂
Hva slags sjokolade bruker du? Heller du den over til slutt?
Astrid Kravik: 80% fra Freia 🙂 Bare å helle over 🙂
Hvor stor form skal man bruke?
Madelene: du trenger egentlig ikke form, men jeg har brukt brødform 🙂