LcHf Twixsjokolade; fri for sukker, gluten, egg og melk

27. september 2016 | Godis og kaker

Når du kikker inn i kjøleskapet og innser at du har alt du trenger for å lage verdens beste karamellsjokolade! Ja da gjør du det! 

 

Du trenger


Til bunn:

2 dl mandler blendet til mandelmel

40 gram smeltet smør

2 ss fibersirup gold 

1 krm salt


Slik gjør du:


  1. Smelt smør og rør sammen alle ingrediensene

  2. Stekes på over og undervarme 175 grader i 15 minutter


Til Karamellfyll:

2 dl fløte, soyafløte eller vikingmelk

20 gram smør

4 ss fiber sirup gold


Slik gjør du:


  1. Ha alt over i en kjele.

  2. Kok på medium varme, under omrøring i 30 minutter.

  3. Hell karamellen over bunn og sett til avkjøling i kjøleskapet.

TIPS: Denne prosessen kan gjøres i micro, men jeg har ikke prøvd det selv. Full guffe i 10 minutter.


BYTTELISTE:


Mandler kan byttes ut med samme mengde havregryn for de med nøtteallergi.


Fibersirup gold kan byttes ut med sukrin gold


Smeltet, mørk sjokolade til toppen.

 


Lyst til å se meg lage dette steg for steg?


Da kan du se det på dagens snapchar, navnet er Fitfocuse

 


Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin 


HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

 


27. september 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (44)

  1. Jeg har bare fiber sirup clear i skapet. Blir det veldig feil i forhold til gold? Vet ikke hva som er forskjellen annet en fargen jeg :p

  2. Så veldig gode ut! Er det mulig å bruke noe istedet for fibersirupen? Hvor mange kalorier ca. blir det i disse? 🙂

  3. Ble såå glad når jeg fant denne, men ser ikke ut som den passer min diett :-/ jeg kan spise ting med maks 10 prosent/gram fett per 100 gram.. Skikkelig godtesyk etter 1 mnd på diett.

  4. Hei Desiree :-)Skal lage denne på lørdag som helgekos og rakk så vidt å se snapen når du lagde dette for et par dager siden. Jeg husker ikke om du sa 2dl mandler eller 2dl ferdig mandelmel..Takk for en kjempebra blogg!Hilsen Renate

  5. Lagde de i dag og de ble veldig gode på smak! Men; karamellen min ble ikke fast som det ser ut som din ble… Den er mer som krem-konsistens og mye lysere. Har det noe med at jeg brukte sukring gold istedet, eller at den ikke er kokt nok? Andre tips?

  6. Hei.Har lyst å prøve disse i dag, men tror du det er mulig å bruke honning i stede for fibersirupen?

  7. Ok! Tips: Jeg har kuttet de opp i små «sticks» og lagt de i fryseren. Kjempegode kalde, også holder de lengre (på alle måter;-)

  8. Disse prøvde jeg. De jogget lett inn i munnen:-*<3 tenkte å lage disse til min brors bursdag på mandag. Jeg fikk ikke den smeltet sjokoladen så fin som på bilde. Smurte den bare utover. Hva har du gjort med sjokoladen får å få den så glatt? 🙂

Comments are closed.