De som følger meg på Snapchat så i dag det som skulle bli et bananbrød, men så skjedde det som ofte skjer når man ikke følger noen oppskrift – det ble noe bedre! Krydderkake! Denne damen er nemlig litt over gjennomsnittet glad i kardemomme og kanel, så da var bananbrødet var ferdig smakte det overhode ikke banan av det, men krydderkake!
Så i dag får du en sukkerfri, glutenfri og ganske så fettfattig krydderkake!
Du trenger:
2 små modne bananer
2 egg
4 ss sukrin gold
5 ss mandelmel (du kan lage dette selv ved å kjøre mandler til mel i en blender)
6 ss glutenfrie havregryn (males også til mel i en blender eller stavmikser)
1/2 ss kardemomme
1/2 ss kanel
1 ts vaniljepulver eller litt vanilje essens
1/2 ts salt
1 ts bakepulver
50 gram mørk sjokolade
1 håndfull valnøtter
0,5 dl gresk yoghurt eller laktosefri kesam
Slik gjør du:
- Rør sammen alt det tørre i en bolle
- Ha så banan, egg og yoghurt i en bolle og mos til en glatt masse
- Bland det våte og det tørre.
- Hakk sjokolade og nøtter, rør dette inn i røren.
- Ha alt over i en brødform – kle den helst med bakepapir
- Stekes på 165 grader – varmluft i 60 minutter
OBS: Når det har gått 60 minutter, la kaken sette seg i formen i ca en halv time før du tar den ut.
Som alle andre krydderkaker gjør den seg ekstra godt med litt glasur. Her har jeg rørt sammen litt kremost, sukrin melis og noen dråper sitron <3
Husk at du kan lagre oppskriftene mine på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Smil
Desiree
Så deilig den så ut (:
åhnam, dette fristet!!
Hei. Lurer på om det går ann å steke denne på vanlig over og undervarme? Har ikke varmluftsovn
Marita: det gjør det 🙂 må bare ha ti grader ekstra 🙂
Er det en grunn til du tenker laktosefri kesam og ikke laktosefri gresk yoghurt?
Kathrine: De kan brukes om hverandre 🙂