Koteletter med rotgrønnsaker og persille aioli

14. september 2016 | Middag

Wow, to middagsoppskrifter på to dager.  Det er sånn det går når bloggeren får seg et kamera som faktisk tar ok bilder på kveldstid også! Det lover godt for vinteren, som ellers har vært et stort problem for denne bloggen. Dårlig lys – dårlige bilder – ikke noe blogginnlegg. Er dessverre litt sær på det blitt. Og det kommer fra henne som blogget med sin iphone 4s i nesten to år! 

Den største «utfordringen» med dagens middag er aiolien. Som egentlig ikke er en utfordring, for den er veldig enkel å lage! Men om du vil spare litt tid kan du jo kjøpe vanlig aioli og tilsette persille. For det passer så utrolig godt til denne retten!



 


Til aioli trenger du:

 

1 dl hakket persille

1 fed hvitløk

1/2 ts sterk sennep

1 skvett sitronsaft

Salt og pepper

2 eggeplommer

1 dl rapsolje


Slik gjør du:

 

  1. Kakk egget og la eggeplommene stå i en bolle på benken så de får romtemperatur.
  2. Hakk så hvitløk og chilli (fjern frøene)
  3. Visp så eggene til de blir tykke, tilsett chilli, hvitløk, sennep, salt, pepper og sitron.
  4. Visp videre.
  5. Så skal oljen i.
  6. Tilsett denne i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.
  7. Sett det hele i kjøleskapet.


Til 2 personer trenger du:

2 svinekotelletter

Ca. 500 gram blandene rotgrønnsaker. 

Her har vi rødbetter, gulrot og sellerirot

Litt olje

Salt og pepper

 


Slik gjør du:

  1. Skrell og del opp grønnsakene
  2. Hell over litt olje, salt og pepper
  3. Stekes på 250 grader varmluft i 15-20 minutter avhengig av hvor bløte du vil ha dem.
  4. Stek kotelettene og server!

Lager du aioli og steker kjøttet mens grønnsakene står i ovnen har du middag på ca 20 minutter. ENKELT!

 


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Smil

Desiree


14. september 2016 | Middag

Kommentarer (3)

Comments are closed.