Man kan si jeg hadde det travelt ukene før vi dro på ferie! Dobbelt opp med matlagning nesten hver dag. Disse er sukkerfri, fulle av fiber og skikkelig saftige! Jeg har ikke så mye tålmodighet med gjærbakst så denne deigen pleier jeg å sette i kjøleskapet kvelden før og bake ut på morraen. Perfekt til helgen med andre ord.
T
il 10 stykker trenger du:
4 dl lunkent vann
1 pakke gjør
7 dl grovt mel. Jeg bruker fullkorn hvetemel
8 ss sukringold
1 knipe salt
Ved utbakning trenger du
2 moste bananer
(bollene smaker ikke banan, men dette gjør at de holder seg skikkelig saftig)
50 gram mørk sjokolade.
Slik gjør du:
Rør ut gjæren i vannet. Tilsett sukrin, salt og mel.
Dette blir en ganske klissete deig og du trenger ikke å elte den.
Setter i kjøleskapet natten over eller i et par timer
Rør most banan og sjokolade inn i deigen.
Fordel deigen med spiseskje utover et bakepapir. Ca 1 og 1/2 ss per bolle.
Stekes i 20-25 minutter på 200 grader – varmluft.
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Emma: desverre 🙁
Fungerer det å fryse disse?
Hilde: ja 🙂
Er det forskjell på fullkorn hvetemel og sammalt hvete?
Nina: Tror det er ganske liket 🙂
Ca. 150 kalorier per stk, eller? (er ikke så opphengt i det, men tenker ift kvoten på fit på 30 dager) 🙂