LcHf; Sukkerbrød + 3 slags kakefyll

16. juli 2016 | Godis og kaker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

I går var det pappas bursdag. Og med 22 gjester invitert til middag og kaker sto huset mer eller mindre på hode mesteparten av dagen. Festligheten skulle etter planen feires ute i hagen, men værvarselet så ikke ut til å holde det det hadde lovet. Men etter mye og og men, litt kreativ «snekring» fra pappa og Daniel og et regnvær som aldri kom fikk vi en lun og hyggelig aften.

 

Bonusmamma Lisbeth ønsket se veldig en sunnere kake på kakebordet, og det resulterte altså i en bløtekake med tre lag. Vaniljekrem, sjokoladekrem og bringebærkrem. Man trenger ikke alle kremene for å lage en god bløtekake, jeg benyttet rett og slett anledningen til å gi deg fire oppskrifter i et innlegg, men har du tid vil jeg anbefale deg å gjøre som her.

Begge kakene ble borte på et blunk! Hvis du vil ha oppskriften på min sommerpavlova så finner du den
HER 

Den kan også lages sukkerfri, men i går gikk vi all in på den. Litt er lov og alt det der.

 


Sukkerbrød


Du trenger:

6 egg

200 gram kremost naturell

2 ss sukrin gold

2 ss FiberHusk

1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje-essens

1/2 ts kardemomme

1 ts bakepulver


Slik gjør du:

  1. Del eggene i plommer og hviter
  2. Pisk hvitene stive – sett til siden
  3. Pisk sammen eggeplommer og kremost
  4. Bland alt det tørre og rør det inn i plommene.
  5. Vend inn eggehviten

Bre røren utover et bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader – varmluft i 20 -25 minutter


Tips: Dette gir 2 store, avlange bunder. Jeg lagde 1 – 0,5 røre for å få tre bunner. Jeg la bare røre utover 1/2 stekeplate. Du kan enkelt steke disse samtidig i ovnen eller i to omganger.

 


Sjokoladekrem


Du trenger:

200 gram sjokolade

200 gram smør


Slik gjør du:

  1. Smelt sjokolade og smør sammen
  2. Sett til avkjøling i kjøleskapet
  3. Ved romtemperatur visp kraftig til du får en luftig sjokoladekrem

 


Vaniljekrem


Du trenger:

3 eggeplommer

3 ss sukrin melis

1/2 dl fløte

1 ts vanilje

1 ss smør

————————

2 dl fløte


Slik gjør du:

  1. Ha eggeplommer, 1/2 dl fløte, vanilje og sukrinmelis i en kjele. Kok opp under omrøring på svak varme. Når den tykner rør inn smørret og sett til avkjølning.
  2. Når blandingen er kald pisker du 2 dl fløte til krem.
  3. Visp så inn vanilje blandingen

 


BIngebær krem


Du trenger:

3 dl fløte

2 dl bringebær


Slik gjør du:

  1. Visp først fløte til krem
  2. Tilsett bringebærene 
  3. Gi det hele en runde til med vispen så du får en rosa krem

Kaken er monter slik:

Lag 1: Vanlijekrem + jordbær

Lag 2: Sjokoladekrem + bananskiver

Lag 3: Bringebærkrem + bringebær

 


Husk at du kan lagre oppskriftene med gratis appen Bloglovin 



HER


Følg meg gjerne på Snapchat 

(Fitfocuse) 
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge 

Facebook 
siden min 


HER

 

Stort Smil

Desiree

 

Notater:


#oppskfrift


#lavkarbo


#sukkerfritt


#glutenfritt


#utensukker


#funksjonellmat


#bløtekake

 

 


16. juli 2016 | Godis og kaker

Kommentarer (4)

Comments are closed.