I går var det pappas bursdag. Og med 22 gjester invitert til middag og kaker sto huset mer eller mindre på hode mesteparten av dagen. Festligheten skulle etter planen feires ute i hagen, men værvarselet så ikke ut til å holde det det hadde lovet. Men etter mye og og men, litt kreativ «snekring» fra pappa og Daniel og et regnvær som aldri kom fikk vi en lun og hyggelig aften.
Bonusmamma Lisbeth ønsket se veldig en sunnere kake på kakebordet, og det resulterte altså i en bløtekake med tre lag. Vaniljekrem, sjokoladekrem og bringebærkrem. Man trenger ikke alle kremene for å lage en god bløtekake, jeg benyttet rett og slett anledningen til å gi deg fire oppskrifter i et innlegg, men har du tid vil jeg anbefale deg å gjøre som her.
Begge kakene ble borte på et blunk! Hvis du vil ha oppskriften på min sommerpavlova så finner du den
HER
Den kan også lages sukkerfri, men i går gikk vi all in på den. Litt er lov og alt det der.
Sukkerbrød
Du trenger:
6 egg
200 gram kremost naturell
2 ss sukrin gold
2 ss FiberHusk
1/2 ts vaniljepulver eller noen dråper vanilje-essens
1/2 ts kardemomme
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
- Del eggene i plommer og hviter
- Pisk hvitene stive – sett til siden
- Pisk sammen eggeplommer og kremost
- Bland alt det tørre og rør det inn i plommene.
- Vend inn eggehviten
Bre røren utover et bakepapir og stek midt i ovnen på 150 grader – varmluft i 20 -25 minutter
Tips: Dette gir 2 store, avlange bunder. Jeg lagde 1 – 0,5 røre for å få tre bunner. Jeg la bare røre utover 1/2 stekeplate. Du kan enkelt steke disse samtidig i ovnen eller i to omganger.
Sjokoladekrem
Du trenger:
200 gram sjokolade
200 gram smør
Slik gjør du:
- Smelt sjokolade og smør sammen
- Sett til avkjøling i kjøleskapet
- Ved romtemperatur visp kraftig til du får en luftig sjokoladekrem
Vaniljekrem
Du trenger:
3 eggeplommer
3 ss sukrin melis
1/2 dl fløte
1 ts vanilje
1 ss smør
————————
2 dl fløte
Slik gjør du:
- Ha eggeplommer, 1/2 dl fløte, vanilje og sukrinmelis i en kjele. Kok opp under omrøring på svak varme. Når den tykner rør inn smørret og sett til avkjølning.
- Når blandingen er kald pisker du 2 dl fløte til krem.
- Visp så inn vanilje blandingen
BIngebær krem
Du trenger:
3 dl fløte
2 dl bringebær
Slik gjør du:
- Visp først fløte til krem
- Tilsett bringebærene
- Gi det hele en runde til med vispen så du får en rosa krem
Kaken er monter slik:
Lag 1: Vanlijekrem + jordbær
Lag 2: Sjokoladekrem + bananskiver
Lag 3: Bringebærkrem + bringebær
Husk at du kan lagre oppskriftene med gratis appen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskfrift
#lavkarbo
#sukkerfritt
#glutenfritt
#utensukker
#funksjonellmat
#bløtekake
Mmm, dette så jo veldig godt ut 🙂
Du har mildt sagt den perfekte blogg. Dette så veldig godt ut <3
Så utrolig godt ut!
Nydelig og enkel kake å lage.