Sommerferien er i gang for fult og nabolaget koker av barn som leker og løper mellom hjemmene. Utrolig hyggelig. I dag truer skyene med regn og jentene har trukket innomhus. Lego, monster high, egenkomponert smoothie og boller står på menyen. K O S!
Bollen er gjort litt sunnere, men er fremdeles alt en klassisk bolle skal være. Søt og luftig!
Til 10 -12 boller trenger du:
3 dl lunken lettmelk
1 pakke gjær
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver
80 gram sukrin gold
Ca. 400 gram spelt mel
75 gram mykt smør i terninger
Slik gjør du:
-
Bland alle ingredienser sammen utenom smøret. -
Elt dette på lav hastighet i ca 10 minutter. - Ha i smøret i terninger og elt med litt høyere hastighet til deigen slipper kantene i bollen
- Det er mulig du må justere deigen med litt mel etter at du har hatt i smøret, men det ser du.
- Deigen skal ikke være for fast.
- Hev deigen under plast i ca 30 minutter, rull så til passende boller og la de etterheve i nye 60 minutter.
- Pensle med egg og stekes midt i ovnen på 225 grader, 8-10 minutter. Over og undervarme.
Smoothien har jentene laget selv av frosne jordbær, banan, kokosmelk og litt sukkerfri saft + vann.
Deilig mandag formiddag <3
Husk at du kan lagre oppskriftene direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#boller
#speltboller
#sukkerfri
#sukkerfribakst
#utensukker
Boller er så godt! bare kjekt at den blir gjort litt sunnere ^^
Nam! Elsker biller!
Takker for kjempefin oppskrift, boller er godt, kjekt å ha i fryseren og noe alle elsker 🙂 . Nyt dagen 🙂
Mulig det er dumt spørsmål, men kan man bruke noe annet enn smør? Evt litt smør og noe annet? 🙂 Det er så gøy å titte innom bloggen din! 🙂
MMMmm: Olje eller prøve å droppe det. Da blir de nok ikke like luftige 🙂
Hei! jeg lurer på om det er noen forskjell på vanlig sukrin og sukrin gold?
Jeg prøvde å erstatte speltmel med glutenfritt «semper mix med fiber» også bytta jeg melken med lett kokosmelk. Resultatet ble kjempebra!! Tror jeg aldri før har smakt glutenfrie boller så lik på både smak og konsistens som vanlige boller 🙂 Takk for god oppskrift 🙂
Belinda: og takk for tipset 🙂
Har du brukt fersk gjær? Evt. hvor mye tørrgjær bør brukes? 🙂
Lisa: dobbelt så mye 🙂
Desse var gode. Vet ikke om det bare er meg, men de mettet veldig lenge (?)