Det beste med helgen er tid til å gjøre ting sammen med familien. For meg er det egentlig det samme om vi er på fjelltur eller som i dag – en ganske ordinær lørdag, hvor alt vi ikke har rukket ellers i uka må gjøres. Som å kjøre på dynga, vakse gulvet og komme til buns i skittentøyskurven. Det gjør meg ingenting, for innimellom alt så har vi tid sammen.
Men jeg har som vanlig en jobb å gjøre, så mens andre to og firbente lå og dro seg kastet jeg meg over innboksen min. Og for å sanke noen ekstra mammapoeng – bake brød til frokost.
I dag ble det et ganske klassisk, norsk grovbrød. Spritet med litt ekstra chiafrø – for de som har det i skuffene.
Til 2 brød trenger du:
9,5 dl lunkent vann
1 pakke gjær
4 ss honning
5 dl havremel
5 dl Fibramel
11 dl hvetemel + litt til til justering
5 dl lettkokte havregryn
4 ss chiafrø (kan sløyfes)
8 ss rapsolje
1-2 ts salt
Chiafrø til å strø over. (kan erstattes med havregryn eller andre frø)
Slik gjør du:
Sett ovnen på 250 grader, over og undervarme.
Rør ut gjæren i lunken vann. Tilsett honning, salt og olje.
Bland så alt det tørre sammen før du misker det våte og det tørre. Elt deigen i minst 10 minutter. Settes så til heving i ca 1 time.
Del deigen i to like store deler og fordel deigen i to brødformer. Pensle med litt vann og strø over ekstra chiafrø til pynt.
Sett så ovnen ned til 200 grader og sett inn brødene på nederste rille.
Stekes i 40 minutter til de er gyldne og har en hul lyd når du banker på bunnen.
Mykt brød med sprø skorpe!
Fast leser?
Husk at du kan lagre dine favorittinnlegg direkte på mobilen med gratisappen Bloglovin
HER
Følg meg gjerne på Snapchat
(Fitfocuse)
for mye sunn mat og tips til en aktiv hverdag. Ønsker du daglig inspirasjon vil jeg anbefale deg å følge
Facebook
siden min
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#brød
#familiebrød
#havrebrød
#chiabrød
#matpakkebrød
#godtbrød
Å, hjemmelaget brød er så godt! kos å spise en bedre frokost med familien i helgene 😀
Familie frokost eller «Felles måltid» (som jeg alltid har kaldt det) er noe av det beste jeg vet =D Og disse hjemmebakte brødene skal prøves!
Fibramel? Hva er det og hvor kan det kjøpes?