Biff stroganoff med grønnsakmos; middag på under 20 minutter

3. mai 2016 | Middag

 

 

Da jeg fortalte Daniel at planen var å lage sunn Biff stroganoff til middag fikk jeg et skeptisk blikk!

– Jeg er veldig glad i stroganoff altså…. Du lager jo aldri vond mat, men jeg synes det er godt med fløte og rømme i.

Litt skeptisk med andre ord. Og jeg har ikke laget stroganoff siden skolekjøkkenet i 7. klasse. Hjelp.

Vel, mannen forsynte seg to ganger, og proklamerte at det var noe av det beste jeg har laget! Phu!

 

Til 3 personer trenger du;

400 gram biff kjøtt (smaker faktisk godt med svin også)

1 stor gul løk

Champinjong

1 rød paprika

1 stor gulrot

3 dl frosne erter

1 dl kjøtt buljong

2 dl lett creme fraise

1,5 ts dijon sennep

Salt og pepper

 

Til mosen:

1 blomkål og en brokoli

 

Start med mosen:

  1. Sett vann over til koking
  2. Kutt opp brokkoli + stilk i små biter
  3. Kutt opp blomkål
  4. Kokes mørt

I mens begynner du på gryteretten:

  1. Kutt opp alt av grønnsaker.
  2. Krydre kjøttet og stek det i litt smør.
  3. Tilsett løk og sopp. Stek videre til dette er blankt.
  4. Tilsett resten av grønnsakene og stek disse lett.
  5. Hell over buljong.
  6. Rør inn sennep og creme fraise. La dette stå å simre.

Hell vannet av grønnsakene og mos dette til en glatt mos. 

Serveres med rødbetter, tyttebærsyltetøy og sennep. NAM!

 

 

Stort Smil

Desiree

 

 

 

 

Notater: 


#familiemiddag


#oppskrift


#lesscarbs


#oppskrift


#biff


#stroganoff


#godtno

 


3. mai 2016 | Middag

Kommentarer (7)

  1. Lagde en Crockpot variant av denne i dag og det ble knallgodt! Tusen takk for inspirasjon 🙂

  2. Ååh såå deilig! Du er til stor inspirasjon og jeg leser bloggen din hver eneste dag! Stå på å fortsett sånn 😀

  3. Camilla: Det er ganske enkelt fordi jeg har glemte å skrive 2 ss tomatpure i oppskriften!!!!Utrolig at ingen har påpekt det før!

Comments are closed.