Det går vel knapt nok en helg uten at jeg lager eltefrie rundstykker i en eller annen form. Det er så enkelt! Rør sammen ingrediensene om kvelden, form deigen om morgenen, smell rundstykkene inn i ovnen og du har varme rundstykker ferdig på under 15 minutter. Husmorspoeng!
Vanligvis liker jeg å lage litt halvgrove varianter i helgen, men denne gangen brukte jeg rett og slett det jeg hadde av rester i skapet. Grovt rugmel, sammalt spelt, femkorn- blanding og chiafrø. Resultatet ble heltgrovt og saftig! Du kan enkelt bruke denne oppskriften til å lage din egen variant, bare bruk samme mengden av det melet du har i hus og samme mengde nøtter og frø. Super enkelt!
Til ca 9 rundstykker:
300 gram sammalt speltmel
200 gram grovt rugmel
100 gram femkorn- blanding
60 gram chiafrø
1 ts tørrgjær
5 dl kardt vann
1 ts salt
Slik gjør du:
Rør sammen alle ingrediensene og la deigen stå på kjøkkenbenken i 8 timer
Sett ovnen på 250 grader. Form 9 rundstykker.
Når ovnen når 250 grader senker du gradene til 225. Sett rundstykkene inn.
Stekes i ca. 15 minutter.
Ikke la oppskrifter begrense deg. Bruk det du har i skapet og prøv deg frem!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#søndag
#bakst
#grove
#rundstykker
#eltefrie
De så gode ut! Hvor får man kjøpt 5-kornblanding?
Elisabeth: Jeg kjøper på coop og rema 🙂
Åh blir hungrig direkt när jag såg den bilden 🙂 ser hur got som helst ut 🙂 men har du oppskrift på den smoothiesen? 🙂 såg så himla god ut :-)Superduperbra blogg med massa tips och inspiration 🙂 loveit! 🙂
Her kan man vel gjerne blande alt det tørre og ha det klart i skapet så er det bare å blande vann i på kvelden 🙂 ?Regner med du mener kaldt vann? 🙂
Maren: Ja og ja 🙂
Har ikke chiafrø, noe annet jeg kan bruke i stedet?
ann-cathrrine: står at du kan bruke det du har i samme mengde 🙂
Ååå fikk lyst til å lage de nå!! Så godt ut.Hvordan kan jeg korte ned hevetiden??? Lyst å bake de ut i kveld så jeg kan ta med på jobb i morgen tidlig (drar hjemmefra kl 06)
Hilde: 1/2 pk fersk gjær så kan de heve 1 time 🙂