Mykt havrebrød med sprø skorpe

14. april 2016 | Boller & Brød

 

Jeg baker og jeg baker 
mye

. En ting er at hjemmebakt brød så klart smaker utrolig mye bedre enn de du kjøper på butikken, en annen ting er at du styrer unna en del tilsettningsstoffene du ikke trenger og kan tilsette alle mulige godsaker du heller trenger. Nøtter, frø, revne grønnsaker, kefir, yoghurt, alt går i minne brød!

I går bakte jeg favorittbrødet-  havrebrød! Planen var å spise noen skiver før vi gikk tur for så å lage middag når vi kom hjem. Men slik gikk det ikke. Halve brødet gikk ned på høykant før turen, og middag ble mere brød!

Detter brødet er helt perfekt! Det er fast og smuler ikke når man skjærer i det. Samtidig som det er luftig og fint. Skorpen blir helt sprø og brødet holder seg mykt og ferskt i mange dager. Hvis du klarer å ikke spise det opp som oss da….

 

Til 2 brød trenger du:

9,5 dl lunkent vann

1 pakke gjær


4 ss honning

5 dl havremel

5 dl Fibramel

11 dl hvetemel + litt til til justering

5 dl lettkokte havregryn

8 ss rapsolje

1-2 ts salt

 

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader, over og undervarme.

Rør ut gjæren i lunken vann. Tilsett honning, salt og olje.

Bland så alt det tørre sammen før du misker det våte og det tørre. Elt deigen i minst 10 minutter. Settes så til heving i ca 1 time.

Del deigen i to like store deler og fordel deigen i to brødformer. Pensle med litt vann og strø over ekstra gryn til pynt.


Sett så ovnen ned til 200 grader og sett inn brødene på nederste rille.

Stekes i 40 minutter til de er gyldne og har en hul lyd når du banker på bunnen.

 

Dagens oppfordring! Bak et brød og kom deg ut!

Smil

 

Desiree

 

 

Notater:


#brød


#havrebrød


#oppskrift


#hjemmelaget

 

 


14. april 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (23)

  1. Ååå det så godt ut! har så lyst til å prøve. Hvor får man kjøpt fibramel? og kan man evt. erstatte det med noe? 🙂

  2. Hei! Jeg vil helst benytte med av andre meltyper enn raffintert hvitt hvetemel. Vet du noe om hva slags typer mel som er bra å bruke i stedenfor hvetemel når det gjelder næringsinnhold? 🙂

  3. Hei,Hva kan du bruke i stedenfor Fibramel? Jeg bor for tiden i Rio de Janeiro og får ikke tak i det her! Er det en slags sammaltmel?

  4. Hei! Kan man bruke soyaolje i stedet for rapsolje? Og går det greit å bruke tørrgjær i stedet?

  5. Hei,
    Synes det er ser ut som veldig mye mel etc til to brød?
    Stemmer det med elleve dl hvetemel i tillegg?

Comments are closed.