Denne ferien har bestått av mat, mat og mere mat, som den stort sett gjør når vi feirer helligdagene våre i Danmark. Heldigvis har vi vært heldige med været og brukt tid både ute, på museer og forlystelsesparker. En liten bildebombe kommer nok over påske. Vi er jo ikke i mål ennå!
Enn så lenge vi jeg dele en av pappa sine oppskrifter. For dere nye lesere kan jeg fortelle at pappa er mesterkokken i mitt liv, og skal ha en stor del av æren for min matinteresse! Pappa er ikke så opptatt av sunn mat, men når jeg kommer på besøk synes han det er gøy å gjøre ting med en sunn vri. Denne gangen Creme Brulee, uten tilsatt sukker og laget hovedsaklig med Skyr. Dette gjør den mer proteinrik og sunnere enn orginalen. Creme Brulee er Daniel sin favorittdessert, og denne versjonen er absolutt godkjent!
Til 10 stykker trenger du:
600 gram skyr
2 dl kremfløte
150 gram akaciehonning
1 vaniljestang
2 eggeplommer
Slik gjør du:
Skrap kornene ut av vaniljestangen og bland sammen de andre ingrediensene.
Kom massen i små ildfaste skåler og bak dem i ovnen på 80 grader i 30 minutter. Sett dem til avkjøling.
Brenn dem med rørsukker eller server med friske bær. MOMS!
Tips:
Det er fullt mulig å lage disse sukkerfri ved å bruke sukrin gold i stede for honning. Jeg vil tippe ca 50 gram sukrin gold til denne porsjonen.
Smil
Desiree
Notater:
#sukkerfri
#cremebrule
#dessert
#utensukker
Kan en erstatte honningen med noe annet ?
Nina Aarsheim: Står sukrin gold 🙂
Kan jeg bruke yoghurt naturell i stedet for skyr?
Sissel: Det har jeg ikke prøvd 🙂