Når jeg lager akkurat disse snurrene er det som et sunnere alternativt i helgene. Jeg har derfor valgt å bruke fint hvetemel i disse, men du må gjerne gjøre dem ennå sunnere ved å bruke fullkorns hvetemel eller havremel.
Du skal også få to altenativer til sjokoladefyll, så her kan du velge det som passer deg best!
Jeg skal gi deg to valgmuligheter til fyll.
Et fettfattig og sunt, et som er sukkerfritt, men nok mest passendes til helgkosen.
Sunt og fettfattig:
20 dadler uten stein (jeg LOVER at det ikke smaker dadler av dette)
1 ss kakao
1 knipe salt
2 ss saft av appelsin
Revet skall av 1/2 appelsin
Litt vann. Jeg brukte ca 0,25 dl. Spe på litt og litt.
Kjør alt til en glatt masse med stavmikser eller kjøkkenmaskin.
Sun(ere) sjokoladefyll
1/2 boks Nugatti Zero
1 knipe salt
2 ss saft av appelsin
Revet skall av en 1/2 appelsin
Varm nugattien opp over vannbad. Rør inn salt, fruktsaft og skall.
Til deigen trenger du:
5 dl lett melk
75 gram smeltet smør
100 gram sukrin/sukrin gold
1 pakke gjær
1/3 ts kardemomme
700 gram hvetemel + litt til justering og utbaking
(ønsker du litt grovere boller bruk fibramel)
Slik gjør du:
Varm opp melk, smør og sukrin til 37 grader.
Rør ut gjæren og tilsett kardemomme og hvetemel.
Elt deigen godt i minst 10 minutter hvis du gjør det for hånd.
Sett så deigen til heving på et lunt sted 45 – 60 minutter.
Kjevl så ut et stort rektangel.
Bre fyllet ut på halve, og brett den andre delen over. Deigen kuttes i remser på ca 1,5 cm. Snurr og tvinn.
Stekes på 220 grader i 12-15 minutter.
Liker du ikke kombinasjonen sjokolade og appelsin er det bare å utelukke appelsinen.
Stort påskesmil
Desiree
Notater:
#påske
#påskensurr
#sjokoladekunte
#sukkerfri
#utensukker
#sunnere
#bakeglad
Åh naam så sykt godt ut!
Ååh elsker at de er uten sukker, så gode de så ut! Ønsker deg en fin dag og fin uke 🙂
For en fin oppskrift! og passer jo godt nå i påsken 😀