På snapchat i dag kan du se meg lage sukkerfri marsmallow med bringebær smak. Jeg lagde dobbel porsjon siden Vilde skal ha med seg på kino i morra. De som leser bloggen fast vet at Vilde har diabetes type 1. Selv om hun fint kan spise vanlig godis liker vi å spe på med litt sunnere saker, helst uten sukker og med minst mulig karbohydrater. Hele røra til disse marsmallowsene inneholder 160 kalorier og 0 karbohydrater. Hvor mange kalorier hver inneholder avhenger da av hvor store du lager bitene. Jeg fikk 20, så da er vi vel nede på 8 per stykk.
Vil du følge meg på Snap så er navnet Fitfocuse
Min prosjon av marsmallowsen ble brukt til å lage en litt friskere versjon av RockyRoad. For hvem liker vel ikke kombinasjonen bringebær og sjokolade?
Vi tar marsmallowsen først:
Du trenger:
1 dl kaldt vann
1 dl konsentrert bringebæsaft (sukkerfri)
3 ss gelatinpulver
6 ss fibersirup clear
Slik gjør du:
Legg gelatinen i det kalde vannet og la det svelle i 10 minutt.
Kok så opp saft og sirup. Når væsken når kokepunktet tar du en av platen.
Nå skal dette vispes sammen. Bruk elektronisk visp til dette.
Start med å helle den varme saften i gelatinen i en tynn stråle. Visp og visp til du får en lyse rosa, stiv krem.
Kle en stor ildfast form med bakepapir eller bryss bund med sukrinmelis. Hell massen over og sett kaldt i minst en time.
Til min versjon av RockyRoad:
200 gram smeltet sjokolade. Jeg bruker Kokesjokolade med 70% kakao.
2 never salte peanøtter
2 never frosne bringebær
Ca. 10 puter marsmallow
Det er egetlig ikke noen spesiell måte å gjøre dette på. Jeg valgte å lage min i brødform, men du kan enkelt balde alle ingrediensene i en bolle og bre det ut over et bakepapir. Det er jo en grunn til at det heter RokyRoad 😉
Oppbevares i kjøleskapet.
StortSmil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#sukkerfri
#diamat
#lavkarbo
#utensukker
#funskjonellkost
#godis
#marsmallow
#rockyroad
Comments are closed.