Er det en ting jeg har slitt med å sunnifisere så er det smørkrem med sjokoladesmak! Nok fordi jeg er så utrolig glad i orginalen. Men i kombinasjon med en mektig sjokoladecupcake klarer denne sunne saken nesten å konkurrere, men bare nesten!
Til 12 stykker trenger du:
0,6 dl bakekakao
2 dl vann
1,5 dl sukrin gold
1 dl lett melk
1 stort egg
2 dl kesam
2 dl fibramel + litt til til justering
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Bland først sammen kakaopulver, bakepulver og fibramel.
Rør så sammen egg, sukrin, kesam og vann.
Bland det tørre og det våte. Fordeles i 12 miffinsformer. Stekes på 180 grader i 13-15 minutter.
Hver muffins inneholder 90 kalorier og 13 gram karbohydrater uten topping
Til kremen trenger du:
1 stor og moden avokado
1 boks kokosmelk (ikke lett)
2 ss vaøgfri søtning
3 ss kakao
Sett boksen med kokosmelk i kjøleskapet. Etter noen timer åpner du den forsiktig og skraper ut den hvite, harde delen som har dannet seg på toppen.
Mos alt til en klatt krem med blender eller stavmikser.
Kan nevne at kremen er supergod på en frisk fruktsalat!
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#sukkerfri
#sjokoladekrem
#smørkrem
#sjokoladecupcake
#funksjonellkost
#utensukker
#sunkost
#hjemmelaga
Elsker oppskriftene dine ☺ Har en kake glad gutt med diabetes ☺ Følger ofte med på trenings tips og oppskrifter ☺Tusen takk ☺
Mmm nam 😀 hva kan man bytte ut fibramel med?
Enkelte ganger når jeg ser på en oppskrift, så mister jeg jo motivasjonen til å lage det pga milelange lister av ingredienser og hvordan gjøre det.Men alle dine oppskrifter er så korte og enkle, at jeg får lyst til å lage alt sammen, samtidig!! :-DTakk for nok en super oppskrift som må testes!
Kan man bruke mager kesam?
Marit: ja 🙂
Vil gjerne lage disse i morgen, men har ikke fibramel. Noe jeg kan erstatte det med? Takk for mye inspirasjon, både på matfronten og i forhold til trening 🙂 Klem
Siri: kan bruke hvilken som helst mel 🙂 takk 🙂
Bente Line Nordtveit: nei 🙂
Hva slags søtning har du brukt?
Tanja: Jeg har brukt sukrin gold 🙂
Kan jeg ta denne oppskriften og lage den som kake, eller bør jeg doble den da?Tenkte jeg skulle overraske kollegaene mine med en sunn kake til kaffen i morgen. Siden det er fredag liksom 🙂
Camilla: Troooor det er nok til en 20-22 cm springform 🙂
Hva er fibramel? Bor i Sverige och tror ikke jag hørt om det…Når det gjelder kremen, er det bare delvis faste på toppen man skal bruke?
Kan man bruke sukrin sukker (ikke gold)? Blir mengden evt. lik?
Kristine: ja
Sølvi: fullkorn hvetemel 🙂
Fikk ikke svar på det siste 🙂 Er det bare det faste på toppen av kokosmelken som skal brukes i kremen?
Sølvi: ja 🙂
Hvor mange kalorier blir det med toppingen – den er det jo fryktelig mye fett i? Selv om fettet er av den sunne typen høres det voldsomt ut for en som teller kalorier 🙁