Hvid det er noe jeg er skikkelig svak for så er det pølser! Helst med masse digg tilbehør! Heldigvis er det ikke noe problem å gjøre en skikkelig hotdog til et sunt måltid. Og denne saken her vinner lett over bacongriller på bensinstajonen!
Syltet rødløk lager du slik:
4 stk rødløk
1dl Eplecidereddik
2dl sukker eller 0,5 dl sukrin
3dl vann
Ingefær
sitron
Salt og pepper
Slik gjør du:
1. Kok opp vann, eddik, sukker, strimler av sitronskall og ingefær. Tilsett litt salt og pepper.
2. Kutt rødløk i skiver.
3. Skru av varmen og legg rødløken i laken. La det kjøle seg ned. Eller legg rødløken i et glass og hell laken over. Det er bare å la løken i laken stå i kjøleskapet og hent den frem når du vil bruke den, som med sylteagurk!
Cripsy søtpotet terninger lager du slik:
Skrell og kutt søtpoteten i små teninger. Litt mindre enn en spillterning.
Ha dem oppi fosskonde saltvann i 3 minutter. Hell av vannet
Strø over 1-2 ss maizena per søtpotet og bland godt så alt blir dekket av litt maizena.
Fordel dem så utover et stekbrett. Dryss over olje og krydder. Stekes i 10 minutter på 250 grader. Skru av ovnen og la de stå på ettervarmen i nye 10 minutter.
Velg alltid pølser med høyt kjøttinhold. Disse har 82%. Bytt gjerne det fine pølsebrødet ut med en grovere variant, lomper eller som her – salatblader.
Håper det smaker
Smil
Desiree
Dette så godt ut 🙂
Dette så veldig godt ut. Jeg lurer på hvilken olje du bruker i matlagingen din?
Karina: raps 🙂