Å lage sunne, sukkerfri kokosboller har vel ikke hvert noe hokus pokus siden sukrin melis kom på markede. Skurinmelis, eggehviter, gelatin, kjøleskap og vips! Men jeg har aldri likt dem. Det er noe med smaken jeg ikke helt kan vende meg til. Dessuten har en kokosbolle så mye mer potensiale enn bare litt skum med sjokolade på! Og her må jeg innrømme at mitt andre hjemland Danmark gjør flødeboller et par hakk bedre enn vi gjør her i Norge.
Min favoritt har mandelbund dekt med nugatti, er trekt med mørk sjokolade og har et hint av bringebær. NAM! Hver gang jeg er hjemme må jeg ha en eller to eller tre, men jeg har lenge tenkt at disse kan man da lage sukkerfri? Så da har jeg gjort det!
Først trenger du sukkerfri marsipan. Enkelte helsekoster selger, men du finner oppskrift på både sukkerfri marsipan og nugatti
HER.
Nugatti kan fint erstattes av smeltet, mørk sjokolade.
Du trenger:
Servert med masse kjærlighet på morsdag og Valentines.
#oppskrift
#kokosboller
#fl
ødeboller
#luksus
#sukkerfri
#utensukker
#funksjonellkost
#bramat
#godis
#diamat
#blodsukkervennlig
Mmmmm, nam, nam 🙂 Denne har jeg ventet på! De ser sååå gode ut :-)Har en i husstanden som ikke tåler nøtter, har du noen tips til hva jeg kan bruke som bunn (hvis jeg ønsker det) i stede for marsipan?
Monica Kristiansen: Tåler personen ikke mandler? Veldig mange som ikke tåler nøtter tåler mandler. Mandler er nemlig ikke en nøtt – biologisk sett 🙂 Kan lage noen uten bun, eller bruke kjeks som bunn 🙂
Naaam! Ser helt herlig ut 😀
Så utrolig fristende og lekkert dette så ut! Naaam, hihi 😀
charlottetunes: Takk 🙂
Åh, disse har jeg ventet på <3 Men er det 15 g sukker eller sukrin som skal piskes med eggehvitene?Takk for alt du deler på bloggen og snap! Du er helt super! 🙂
Heidi: sukrin 🙂