God morgen og gratulere med dagen til alle mammaer der ute. Håper dere alle blir satt litt ekstra stas på i dag. Jeg ble vekt med både gave og kos, men frokosten valgte jeg å stå for selv. Det er faktisk noe av det hyggeligste jeg vet. Å kunne stelle istand et hyggelig måltid til de jeg er glad i <3 I dag sto det både smoothie, croissanter, frukt, bær, egg, kaffe, te og så klart nybakt brød på bordet.
Brødet er rett og slett de superpopulære proteinrundstykkene mine – bakt i brødform. Du skal så klart få oppskriften.
Til en standar brødform trenger du:
500 gram cottage cheese (brødet har ikke klumper og smaker ikke cottage cheese, men du kan bruke kesam)
3 egg
1 ts salt
1 ts bakepulver
500 gram lettkokte havregryn (du kan bruke glutenfrie)
Slik gjør du:
Mos cottage cheese, egg, salt og bakepulver til en glatt masse med stavmikser eller blender.
Rør inn gryn.
Trykk deigen ned i en brødform kledd med bakepapir.
Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 45 minutter, la brødet stå på ettervarme med døren på gløtt i 10 minutter etter endt steketid.
Nyt dagen folkens!
Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#brød
#proteinbrød
#utenheving
#eltefritt
#glutenfritt
#diamat
#supersunn
#frokostbrød
#frokost
#familiemat
Er ikke det samme oppskrift som på disse rundstykkene du la ut for en stund siden?Det så utrolig godt ut, så skal jaggu meg prøve ut brødet også 😉 Gratulerer med morsdagen og ha en fin valentinsdag 😉
Julia Sofie: nesten 🙂 takk 🙂
så kjempegodt ut!! 🙂
Så greit at man kan bruke kesam, siden man ikke får cottage cheese i laktosefri versjon 🙂 Så dette brødet skal jeg prøve, helt klart 🙂
Du har SÅ mange herlige oppskrifter og inspirerer masse til å lage sunn og god mat. Tuuuusen takk!Lurte bare litt på om du vet hvor lenge et sånt brød holder seg? og er det vanskelig å skjære i? (syns rundstykkene lett blir litt ¨ryen¨ og smulete)
Frida: Dette er mindre smuldrete 🙂 Holder som vanlig brød, men jeg har det i kjøleskapet 🙂
Oppskrifta funker supert til foccacia også 🙂
Fantastisk brød som alle likte 🙂 .
Hanne: Så bra 🙂 Digger det selv 🙂
Ser skikkelig godt ut! Funker det å fryse det?
marie: Ja 🙂
Jeg får ikke brødet gjennomstekt… Har brukt kesam. Hva gjør jeg galt?
Yvonne: Da har du nok en annerledes form enn meg 🙂 Legg aleminiumsfolie over så det ikke blir brent på toppen og stek litt lengre 🙂
Kjempegodt! Bakte det med 4 dl kefir og 1 dl vann isteden, var det jeg hadde 😛 Tilsatte også ca 1 ss honning for litt søtning 🙂 Spent på hvor lenge og bra det holder seg 😀
Nå har jeg laget dette brødet to ganger, det blir så kompakt og hardt og det hever ingenting. Hva gjør jeg galt?
Lene: Brød uten mel og gjær hever ikke 🙂 men om det blir hardt så stek det mindre :=
Hei!Super godt brød! Endelig litt avveksling fra knekkebrød! Har du regnet ut næringsinnhold? Litt spent på mengden proteiner, karbohydrater, kalorier etc 🙂
May: takk for inspo 🙂
Maylinn: alltid varmluft så sant ikke noe annet står
Jeg tåler ikke melk. Kan cottage cheesen byttes ut i noe melkefritt?
anne: Laktosefri kesam 🙂