Hemmeligheten bak sprø og fettfattig søtpotet french frittes

9. februar 2016 | Middag



 

De fleste som har forsøkt å lage french frittes av søtpotet vet at det rett og slett ikke går. Selv om man dypper dem i olje og mishandler dem på sterk varme blir de bare ikke sprø slik som chips skal være! I beste fall klarer man å svi dem sprø, men det er jo ikke noe godt!

Man kan så klart frutyresteke dem, men da forsvinner liksom elementet av sunnhet også…. Jeg har forsøkt lenge, og 
endelig 

har det lykkes meg å finne frem til en metode hvor du kan bake søtpotet i ovnen, og sitte igjen med en sprø french frittes, akkurat som en french frittes skal være!



 

Slik gjør du trinn for trinn.

 

1.

Start med å skrelle og dele poteten i staver. Prøv å få dem i samme størrelse som vanlige chips.

 

2.

Skyll stavene i kaldt vann. Gjenta gjerne et par ganger.

 

3.

Hell vann over stavene og sett dem i kjøleskapet i minst en time. De kan gjerne stå natten over.

 

4.

Hell vannet fra – ikke tørk dem.

 

5.

I en frysepose har du 2 ss maizena per søtpotet. Ha stavene i posten og rist godt så de blir dekket av maizena. Maizenaen vil bli litt flytende pga vannet på potetene.

 

6.

Fordel potetene utover et stekebrett. Prøv å unngå at de ligger inntil hverandre for best resultat.

 

7.

Dryss over olje og grovt salt.

 

8.

Steles midt i ovnen på 250 grader i 10 minutter. Snu dem og stek i nye 5-10 minutter. Følg med!

 

9.

Siste steg er like viktig som de 8 andre, ikke hopp over NOEN! Skru av ovnen og sett døren på gløtt, la chipsen stå på ettervarmen i 10 minutter før servering.



Jeg elsker fersk persille på mine frittes! MOMS!

 

Stort Smil

Desiree

 

 


9. februar 2016 | Middag

Comments are closed.