Søte scones med hasselnøtter; sukkerfri og fettfattig

1. februar 2016 | Boller & Brød

Litt kjip start på uka med en pjusk syvåring og påfølgende besøk på sykehuset, men hva er vel bedre å kunne diske opp med da enn søte scones med hasselnøtter og kardemomme. Perfekt med litt brunost eller syltetøy til.

Sukkerfri, fettfattige og bakt uten spesialprodukter.

Til 6 stykker trenger du:

1 stor søtpotet – kokt om most til pure

1 liten banan

1 egg

1/2 dl melk eller annen væske

 

1 ss honning(valgfritt)

2 ts karbemomme

1 knipe salt

1 neve hakkede hasselnøtter

 

7 dl valgfritt mel 

Jeg brukte 4 dl fibramel og 3 dl havremel

1 ts bakepulver

 

Slik gjør du:

Mos søtpotet, banan, melk og egg til en glatt masse med stavmisker.

Rør inn krydder, søtning og salt.

Bland inn mel og bakepulver tilslutt.

 

Fordel røren i 6 store muffinsformer. Stekes på 200 grader i 30 minutter.

Til frokost, lunsj og kveldskos <3

 

Nå blir det hjemmetrening på meg. Tanken er å dele hele økten på snap, men hvis det er ønsker kommer det også et eget blogginnlegg i morgen!

 

Stort Smil

Desiree

 

 

Notater:


#oppskrift


#scones


#utensukker


#sukkerfri


#bakeutensukker


#sunnbakst


#nammis


#familiemat


#diamat

 


1. februar 2016 | Boller & Brød

Kommentarer (4)

  1. Kunne du vær så snill definert ca vekt på «en stor søtpotet» litt nærmere? Trenger ikke være eksakt, men tror kanskje mine ikke ble helt vellykkede – muligens grunnet str på søtpoteten. De er fortsatt gode, men veldig rare

  2. Anonym: Nei 🙂 Det er 1/2 dl. Avhengig av hva slag mel du bruker og hvor stor søtpoteten er kan det være du må justere litt 🙂 Men det er langt ifra 0,5 liter 😉

Comments are closed.