Det er etterhvert en dårlig skult hemmelighet at jeg
elsker
kanelsnurrer og alt annet som minner om det. Det er bare noe med myk, luftig gjærbakst og kombinasjonen søtt, salt og krydder. Og nå i ny forkledning.
Neste gang jeg lager denne, for det blir en neste gang, skal jeg ikke legge deigbitene like tett. Jeg mistenker at det er grunnen til at «snurrene» ble litt borte. Men smaken er det ingenting å si på!
Deigen er den grunndeigen jeg bruker til alle mine snurrer.
Du finner den
HER
I tillegg til dette trenger du kanel, sukrin gold og smeltet smør.
Jeg smeltet 50 gram, men brukte ikke halvparten engang til hele brødet.
Slik gjør du:
Etter at deigen har hevet deler du den opp i 9 enmer. Rull hvert emne til en bolle. Kjelv så hver bolle ut til en liten sirkel. Smør sirkelen med litt smeltet smør. Strø så over kanel og sukin.
Legg 3 ferdige sirkler oppe på hverandre og del dem i to slik
Brett hver halvsirkel i to og sett den ned i en brødform
Pensle gjerne med egg.
Brødet stekes på 200 grader i 45 minutter. La det hvile i 30 minutter før du serverer det.
Jeg la litt folie over de siste 15 minuttene for at toppen ikke skulle bli for brun.
Serveres med melisglasur og et glass kald melk! Moms!
otater:
#sukkerfri
#bakeutensukker
#sunneboller
#funksjonellmat
#diamat
#hveteboller
#gjærbakst
#oppskrift
#familiemat
#turmat
#barnebursdag
#bolledag
#sunnbakst
#utensukker
#fettfattig
#kanelbrød
#kanelsnurre
#kanelknute
nam! dette må jeg virkelig prøve!! ha en fin søndag 🙂
Nam, nam….den der må jeg prøve ut. Jeg elsker jo også kanelsnurrer, får bare så vondt i magen av den vanlige typen 🙂
Dette så ufattelig godt ut! 😀
Hei :-)Går det an å lage disse glutenfri? 🙂
Kristin :-): vanskelig da det ikke hever:/