Jeg hadde egentlig ingen planer om å blogge mer i dag, men da skitur ble byttet ut med spontan baking, og resultatet ble sååååå godt kunne jeg ikke la være.
Jeg vet jo hvor mye dere setter pris på disse godsakene som er bakt uten helsekostprodukter.
Denne kaka er ikke bare søt, sunn og sukkerfri, den er også glutenfri! Og bruker du melkefri sjokolade, så er den søren meg laktosefri også! Kokosmassen kan byttes ut med havregryn, og da er den også nøttefri!
Hvordan kan den smake så godt da ?! 😉
Du trenger:
1 liten banan
6 dadler uten sten
3 eggehviter
1 eggeplomme
2 ss rapsolje
50 gram mørk sjokolade
Ca. 1/2 dl vann
6 ss kakao
3 ss kokoasmasse
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
Slik gjør du:
Smelt sjokoladen over vannbad
Visp eggehvittene stive.
Mos sammen banan og dadler med en stavmikser.
Tilsett så eggeplomme, alt det tørre, olje og sjokolade.
Moses til en glatt masse med stavmikser, juster med vann, litt og litt.
Rør det så sammen med eggehviten.
Smør røren utover et stekebrett, ca 2 cm tykt.
Stekes på 170 grader i 20 minutter.
Serveres med litt vaniljeyoghurt eller krem <3
Step by step ligger på dagens Snapchat – Fitfocuse er navnet!
Brød og mageøvelser står på bloggplanen i morra!
Vi snakkes da <3
Notater:
#sjokladekake
#oppskrift
#vegetar
#glutenfri
#sukkerfri
#allergivennlig
#laktosefri
#nøttefri
#kake
#sunnbakst
#bakeutensukker
Det så godt ut! Ta gjerne en tur innom bloggen min hvis du får tid<3 ha en fin dag videre<3<3<3
WOW – den må prøves! Takk for oppskrift =)
fiftyandfab: 🙂
Heisann! Denne ser veldig god ut. Har du noe erfaring med å bruke Raw Kakao i bakst? F.eks denne? Mvh Renate 🙂
Tusen takk for all inspo! Pleier å bake det brødet som du la ut på snapstory i går, så gleder meg på oppskrift så jeg kan piffe det opp litt denne uka:-) Gleder meg å på nye mageøvelser!Klem til fantastiske flinke deg:-)
Renate: Har ikke prøvd 🙂
Kan man bytte ut dadler med noe? 🙂
Denne skal definitivt prøves!! Bare et lite praktisk spørsmål; hva bruker du overskuddseggeplommer/-hviter til når du ikke bruker hele egget??
Anette: fryser å bruker til eggerøre og vaniljekrem 🙂
Helene: smaker ikke dadler 🙂 det er dem sim gjør kaka søt 🙂
Elisabeth: Har bare en og det er standar springform 🙂 den er vel 20 eller 22 cm 🙂
Her har jeg ikke brukt form 🙂
Skal absolutt prøve denne. Men «sukkerfri» er vel en sannhet med modifikasjoner; MYE sukker i dadler!!
Tonje: Det er sukker i all frukt 🙂
Hei.Dette såg spennende ut! Har du noe forslag til hva som kan erstatte fiberhusk? Verken jeg eller den lokale butikken har det 😉
Tone: Drop det men ta 1 ts bakepulver
Har du forslag til sjokoladetype? Er det en sukkerfri type? Eller bruker du en 70% ?
Kristin: kjøper sukkerfri på meny, men det er lite sukker i sjokolade som er 70-85%
Denne må prøves!Men først 1 spørmål: er ‘kokoasmasse’ = kokosmasse? Og smaker man kokos-smaken?Smil, Marie
Marie Louise: Kokosmasse fra butikken 😉 Maker ikke kokos overholde!
Testet kaken i kveld og den ble som gummi. Dette skyldes nok fiberhusk, trenger man å bruke det?
Ella: Det er fiberhusken. Du kan prøve å bruke 1 ss + 1 ts bakepulver 🙂
Takk for svar 🙂 Den var god på smak!
bløtlegger du daddlene før du moser de? og evt hvor lenge? 🙂
Tone: kommer ann på hvor tørre de er. 10 min
Vist du bruker havregryn isteden for kokosmasse…. Moser du havregrynen først??
Anonym: nei 🙂
Gunnhild: Den blir tynn 🙂 Er jo ikke noe mel i den til å heve 🙂
Ok. Så bare så høy ut på bilde du har lagt ut 🙂
Denne ble SÅ utrolig god! På lørdager er det innafor å lage med sjokolade med sukker også synes jeg 🙂 Det skal prøves ut i kveld. Du er så flink, stå på. Klem
Oda: <3
Hvor stor blir denne? Jeg skal bake til bursdag til helgen, og denne så veldig god ut 🙂 Men siden jeg ikke har mulighet til å rømme til butikken hvis kaka blir liten, så lurer jeg på hvor mange biter får man ca? 🙂
susanne: Det er en vanlig springform 🙂 Hva er de 20-22 cm 🙂
Hei! Så god ut. Hvor mange kalorier er det i denne totalt?
Vet ikke 🙂