Siden FIT på 30 dager tok i vei har jeg fått mange spørsmål om sunne brød og rundstykker uten egg.
Proteinrike og/eller lavkarbo brødmat er nemlig ofte bassert på mye egg.
Men her har du da en lavkarbo, glutenfri, melkefri, egg og nøttefri «bolle».
Denne saken er veldig krydret i smaken, så jeg håper ikke du er lei julen ennå.
Kanel, kardemomme og ingefær gjør at denne er perfekt til oster og kanskje litt syltetøy?
Til 6-8 boller trenger du:
2 epler
2 dl linfrø
1 dl FiberHusk
1 ss kanel
1 ts kardemomme
1/4 ts ingefær
1 knipe salt
Vann
Slik gjør du:
Kjør linfrøene til mel med en stavmikser.
Riv eplene.
Bland sammen epler, linfrø, fiberhusk og krydder.
Tilsett så vann litt og litt av gangen mens du knar deigen med hendene. Du skal tilsette vann til du får en seig deig som du kan forme til boller.
Stekes på 175 grader i 16-20 minutter.
Denne typen brød blir ofte brukt under detox dietter. Målet er å rense tarmene for giftstoffer og opphopninger som gir luft og oppblåst mage.
Derav navnet.
Stort Smil
Desiree
Notater:
#lavkarbo
#detox
#allergivennlig
#oppskrift
#brød
#bakeutensukker
Comments are closed.