En usedvanlig sen oppdatering fra denne fronten i dag, men hvem vil vel sitte inne forran en pc når man har dette rett utenfor døren?!
Jeg e l s k e r snø og vinter!
Ekstra kos er det også å komme inn, fyre i peisen og no surpise – kose seg på kjøkkenet!
Rocky road brownie er sjokoladekake med både karamell, sjokoladebiter og pecan-nøtter <3
Min versjon er så klart sukkerfri og fettredusert!
Til røra trenger du:
50 gram smør
100 gram kesam
4 ss sukrin gold
50 gram mørk sukkerfri sjokolade
1 egg
40 gram kakao
60 gram fibramel
1 ts bakepulver
1 klype salt
Pisk romtemperert smør sammen med kesam, smeltet mørk sjokolade og sukrin gold, tilsett deretter et egg og pisk godt. Bland alle tørrvarene å ha i litt etter litt.
Til karamell:
8-10 små dadler.
Vann
Grovt salt
Slik gjør du:
Ta ut stenen og dekk dadlene akkurat med kokende vann.
La det står i ca. 10 minutter.
Tilsett 2 klyper salt og mos det så med en stavmikser til en tykk, glatt «saus».
I tillegg trenger du:
2 never pecan-nøtter
50 gram mørk sjokolade hakket.
Tilslutt:
Rør sjokolade og nøtter inn i røra.
Bred det hele utover en form.
Men en te skje dytter du karamellen klattvis ned i røra.
Strø gjerne over ekstra grovt salt og nøtter om du har.
Syekes på 175 grader i 15 minutter. MOMS
Du ser mye av dagens bakst på snapchat – Fitfocuse.
Pst:
Denne karamellen er også nydelig sammen med litt gresk yoghurt, eplebiter, kanel og nøtter!
PstPst:
Visste du at du kan lagre oppskriftene mine på mobilen med gratisappen Bloglovin? Du finner den
HER
Stort Smil
Desiree
Notater:
#oppskrift
#sukkerfir
#brownie
#rockyroad
#bakeutensukker
#funksjonellmat
#diamat
#sjokolade
Owæ, den så sykt god ut! Så flink du er 😀 Kjempefine bilder! 🙂
Kristin Antiveros: Takk 🙂
Finnes det noe alternativ til dadler? Er så mye fine oppskrifter med dadler som søtning, men jeg er veldig allergisk, kan man bruke tørkede fiken eller noen annen tørket frukt på samme måte?
Nissi: Fiken vil nok gjøre susen 🙂
Så kjempegod ut! og jeg og elsker snø. Mange pene snøbilder her <3
Mona: Tror du da må lage karamell av fibersirup og vikingmelk 🙂